Bezinning, trots en nostalgie

bezinning

Ik zit aan mijn tafel in de catacomben van het voetbalstadion van Bologna. Op deze inkoopbeurs/workshop zijn de rollen omgedraaid; de sellers bezoeken de buyers. Ik heb 1 stoel voor mijn gasten. Er komen 2 Italiaanse dames aangelopen. Zonder aarzeling zetten zij zich neer met z’n 2-en op die ene stoel. Het lijken net moeder en dochter; beide erg tenger, bril met donkere montuur, zelfde gezichtsuitdrukking, beide schuchter en nerveus. Dan begint het gesprek; ze vertegenwoordigen het skigebied de Marmolada in de Dolomieten en ze hebben een usb-stick voor me meegenomen waar alles op staat. Als ik verder nog vragen heb, dan kan ik altijd nog bellen. Uiteraard. Ze pakten mijn business card en gingen heen. Mij in maximale verbazing achterlatend. Rare lui die Italianen.

Blogfoto rob1
Skigebied het Marmolada is wellicht een bezoekje waard…

Evaluatiefase

Dit is een interessante fase van het jaar. In deze periode van zomerse bezinning, borrelt het altijd weer heftig in het hoofd. Het voelt als oud & nieuw. Evalueren en voornemen. Het was weer een intrigerend wintersportseizoen in veel opzichten, afgesloten met een mooie groei zowel bij onze groepsreizen als bij onze website-arrangementen voor de particuliere markt. Grotendeels uiteraard op eigen kracht en ook een beetje door turbulentie bij de concurrentie in het voorseizoen. We merken ook dat de concurrentie van de snelle boekingssites wat afneemt. Wintersportend Nederland ziet toch in dat de oude vertrouwde tour operator niet alleen werk uit handen neemt maar ook voor de portemonnee de nodige voordelen geeft.

Besefmomenten

In deze fase van het jaar gaat alles van het bedrijf onder de loep, en dwalen we dus ook af en toe even af naar waar het allemaal om draait in dit vak. Het blijft mooi dankbaar werk; het regelen van wintersportvakanties voor stelletjes, gezinnen, groepjes vrienden & bedrijven. Veel zorg besteden om mensen een hele mooie tijd te bezorgen. Voor velen immers de mooiste week van het jaar. Dat zijn mooie besefmomenten. Beseffen is een kunst.

Robblog2
Besef de magie van groepsreizen naar de sneeuw!

Reis met je Hart

Dat werd laatst ook bevestigd tijdens een gesprek met Mila, een dame met een verleden in de wintersportbranche. Waar wij met Summit Travel ons richten op de bevoorrechte medemens, die zich dit soort reizen kan permitteren, neemt zij het sinds een jaar op voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven om op vakantie te gaan. Vol bewondering heb ik haar verhaal aangehoord en graag breng ik dan ook haar Stichting `Reis met je Hart` onder uw aandacht. Summit Travel steunt deze Stichting met veel overtuiging en we gaan ons op korte termijn beraden hoe we haar hier een handje bij kunnen helpen.

Nostalgisch weekje

Het bruggetje naar het volgende onderwerp is wat lastig te verklaren, maar er was aan het einde van afgelopen winterseizoen ook tijd voor nostalgie. Ik bezocht sinds jaren weer eens de Dutchweek in Val Thorens. Memory Lane! Wat waren dat top weken vroeger met vaak prima omstandigheden op de piste en hoppend van feestje naar feestje. Altijd een fantastische afsluiting van het seizoen! Toegegeven, het is nog steeds een mooie week, maar het besloten karakter van de afzonderlijke feestjes (zelfs met hek ..) heeft deze week helaas wel een beetje doen devalueren.

Robblog3
Val Thorens heeft een schitterend skigebied

Summit verhuizing

Terug naar de zomerse Summit-bezinning. We hebben het best druk, gelooft u dat? Hoe gaan we ons marketingbudget inzetten? Hoe maken we de interne organisatie nog efficiënter en commerciëler zonder verlies van ons serviceconcept? Welke markten willen we gaan veroveren? Hoe optimaliseren we ons assortiment verder, vooral dus in Italië? Nog maar net uitgerust van de winter, is er al weer snel plaats voor nieuwe inspiratie en belangrijke besluiten. Het blijft mooi om te constateren dat elke zomer weer de nodige spanning geeft. Het is allemaal niet vanzelfsprekend en stilstaan is een valkuil, zeker met onze ambities. En wat dacht u van alle beslissingen die genomen moeten worden in de context van ons grootste project deze zomer .. de verhuizing naar het Oostplein!

Bazenblog
Ons nieuwe kantoor vind je binnenkort bij Oostplein

Bij terugkomst in Nederland liggen er 3 e-mails op me te wachten, allemaal concrete voorstellen voor samenwerking uit de Marmolada regio. Niets is wat het lijkt in de reisbranche ..

Een woord van dank aan de vele bedrijven die de organisatie van hun ski-uitje aan ons overlieten, aan de talloze particuliere klanten die ons weer vonden, aan al onze marketing- en IT- partners en uiteraard aan al mijn lieftallige Summit Angels!

Op naar de 14e Summit-winter

RJ