Het hooggelegen en sneeuwzekere skidorp Avoriaz

Wintersport in Avoriaz

Weken voordat je op wintersportvakantie vertrekt hoop je al op een mooie witte omgeving waar je je helemaal uit kunt leven. Hoe zien de weersvoorspellingen eruit? Ligt er wel sneeuw? Vertrek je op wintersport naar Avoriaz? Dan hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken over het weer! Avoriaz is met een hoogte van 1.800 meter het hoogst gelegen dorp van het prachtige skigebied ‘Les Portes du Soleil’ en daarmee vrij sneeuwzeker in de winter.

Avoriaz

Het autovrije skidorp Avoriaz in de Franse Alpen is dankzij zijn centrale ligging een populaire bestemming. Wist je dat dit dorp speciaal is gebouwd voor de wintersport? Met de bijzondere architectuur en houten gebouwen heeft het dorp een sfeervolle, maar ook mysterieuze uitstraling. Auto’s zijn niet toegestaan in Avoriaz en die heb je ook eigenlijk helemaal niet nodig. Te voet kun je alles prima bereiken en je kunt ook nog eens tot aan je accommodatie skiën. Mocht je een keer geen zin hebben om te lopen, neem dan het typische vervoermiddel in Avoriaz: neem plaats op een slee en laat je voorttrekken door een paard.

Typisch vervoermiddel in dit skidorp

Wintersport in Les Portes du Soleil

Kun jij geen genoeg krijgen van de pistes en houd je van variatie? Dan ben je in Avoriaz aan het juiste adres! Met slechts 1 skipas geniet je van maar liefst 650 kilometer aan pistes in Les Portes du Soleil. Het skigebied behoort daarmee tot één van de grootste skigebieden ter wereld. Gelegen tussen het Meer van Genève en de Mont Blanc telt dit skigebied 12 skidorpen, 8 Franse en 4 Zwitserse. Na een dagje op pad is er niks lekkerder dan weer terugkomen in Avoriaz en genieten van de gezellige après-ski. Geniet van een hapje en drankje in een van de restaurants of barretjes en voor dansjes kun je ook terecht in Le Yak tot diep in de nacht.

Wintersport in Les Portes du Soleil
Wintersport in Les Portes du Soleil

Deze afdaling is voor waaghalzen!

In Avoriaz vind je ‘De Muur’, een befaamde afdaling. Deze piste is enorm steil, maar daarnaast ook nog eens een buckelpiste. Een zwarte buckelpiste. Met een hellingsgraad tot 76% en een hoogteverschil van 400 meter is deze afdaling voor échte waaghalzen en avonturiers! Volgens experts is ‘De Muur’ zelfs de moeilijkste zwarte buckelpiste van Europa.

Een dagje zonder ski’s of snowboard?

Ook zonder ski’s of snowboard kent men hier geen verveling. Ga bijvoorbeeld voor een dagje waterpret en bezoek het waterparadijs Aquariaz. Van halfpipe-glijbaan tot klimwanden, jacuzzi en kinderbadje: een waterparadijs voor jong en oud! Daag elkaar daarnaast uit voor een potje bowlen op de bowlingbaan of raas door de witte wereld tijdens het rodelen. Even helemaal opgaan in een andere wereld? Er is ook een bioscoop en geniet van een film onder het genot van een lekkere bak popcorn. Houd je meer van sportiviteit op het ijs? Show dan jouw schaatskunsten op de schaatsbaan in het dorp.

Aquariaz © www.avoriaz.com

Overnachten in Avoriaz

Waan je in Avoriaz in een sprookje. Geniet overdag van de adembenemende, witte wereld en ontdek vervolgens het après-skileven van Avoriaz. Na een hele dag is er niets lekkerder dan overnachten in een comfortabele accommodatie. Kom helemaal tot rust in één van de ruime, moderne en comfortabele appartementen die Summit Travel aanbiedt! Reis je met 4 personen of met een groep van 10 personen? Er is voor iedereen een passend aanbod!

Genieten en ontspannen tijdens de wintersportvakantie!

Is Avoriaz ook jouw ideale vakantiebestemming?

Heb jij ook al zo’n zin om weer te gaan genieten van de sneeuw komende winter? Ben je er al uit waar je heen gaat of nog druk op zoek? Onze reisadviseurs staan voor je klaar en helpen je graag verder met jouw ideale wintersportvakantie!