Ontdek deze 4 skidorpen in het skigebied Skirama Dolomiti

In onze eerdere blog las je al dat we veel nieuwe skidorpen in de Dolomieten hebben toegevoegd aan ons aanbod. Nieuwe skidorpen in zowel het gigantische skigebied Dolomiti Superski als het uitgestrekte skigebied Skirama Dolomiti. In beide skigebieden bewonder je de indrukwekkende natuur en omgeving van de  Dolomieten. In deze blog vertellen we je in het kort meer over het skigebied en de 4 skidorpen waar wij accommodaties aanbieden!

Skirama Dolomiti

Het skigebied Skirama Dolomiti ligt in het westen van Trentino en middenin de Brenta Dolomieten. Skirama Dolomiti bestaat uit 8 losse skistations die zorgen voor een skiparadijs met in totaal 380 kilometer aan pistes en zo’n 150 liften. De pistes zijn perfect geprepareerd en het gebied is ook nog eens vrij sneeuwzeker dankzij de hoogte van het skigebied. Er is hier voor iedereen in het gebied genoeg te beleven. Kinderen genieten van de brede blauwe pistes en kindvriendelijke faciliteiten, terwijl freestyle snowboarders en skiërs zich kunnen uitleven op onder andere de halfpipes en in de funparks. Liefhebbers van langlaufen zullen zich ook niet vervelen met zo’n 70 kilometer aan loipes.

De Dolomieten staan bekend als een indrukwekkend landschap
De Dolomieten staan bekend als een indrukwekkend landschap

Andalo

Eén van de skidorpen in het skigebied Skirama Dolomiti is Andalo. Andalo is een levendige wintersportbestemming met een goede sfeer. Dit dorp heeft zich ontwikkeld tot een populaire bestemming met veel accommodaties. Het skigebied direct bij Andalo beschikt over 50 kilometer aan gevarieerde pistes. Vanuit het centrum vertrekken twee skiliften de berg op. Dankzij de vele sneeuwkanonnen die hier aanwezig zijn is deze bosrijke omgeving sneeuwzeker. Na het skiën kun je in het gezellige centrum terecht voor een hapje en een drankje. Het is er niet zoals après-ski in Oostenrijk, maar aan gezelligheid geen gebrek.

Fai Della Paganella

Fai Della Paganella is een klein en traditioneel dorp aan de voet van het Paganella bergmassief in het skigebied Skirama Dolomiti. Dit skidorp is een ideale bestemming voor rust- en natuurliefhebbers. Je vindt hier met name middelzware, rode afdalingen. Voor de makkelijkere pistes kun je na het naastgelegen dorp Andalo. Het dorpsplein van Fai Della Paganella is sfeervol, rustig en de après-ski is er beperkt. Dit neemt niet weg dat er heerlijk gegeten kan worden.

Madonna di Campiglio

Het trendy en mondaine wintersportdorp Madonna di Campiglio is een typisch Italiaans skidorp. Madonna di Campiglio staat bekend om de traditionele gastvrijheid. Je vindt hier gezellige pleintjes met restaurants, boetiekjes en barretjes. Geniet na een dag op de piste van de, voor Italiaanse begrippen, levendige après-ski. Niet voor niets behoort Madonna di Campiglio tot één van de meest bekende wintersportdorpen van Italië.

Tijd voor een tussenstop tijdens het skiën bij Madonna di Campiglio
Tijd voor een tussenstop tijdens het skiën bij Madonna di Campiglio

Pinzolo

Daarnaast bieden we in het skigebied Skirama Dolomiti accommodaties aan in Pinzolo. Pinzolo is een echt authentiek Italiaans bergdorp en ligt niet ver van Madonna di Campiglio. Dit skidorp is met name geschikt voor wintersporters die houden van rust en privacy in een adembenemende omgeving. Een groot voordeel is dan ook dat de prijzen in Pinzolo gunstiger zijn dan in Madonna di Campiglio terwijl het slechts op enkele kilometers afstand van elkaar ligt.

Deze winter naar Skirama Dolomiti?

Ben jij er klaar voor om deze winter het skigebied Skirama Dolomiti te ontdekken? Bekijk hier alvast al onze accommodaties in dit skigebied! Mocht je nog vragen hebben kun je altijd contact met ons opnemen. Onze reisadviseurs zorgen voor jouw onvergetelijke wintersportvakantie die voldoet aan jouw wensen. Stuur een mail naar info@summittravel.nl of bel naar 010 – 279 96 32.