Het skigebied Paradiski is een wintersportparadijs van wereldniveau!

Voor echte kilometervreters zijn de kleine, lieflijke skigebieden niet genoeg. Van de pistes krijg jij namelijk nooit genoeg en hoe meer kilometers, hoe beter! Daarom hebben we speciaal voor jou in deze blog het skigebied Paradiski uitgelicht. Dit skigebied beschikt over maar liefst 425 kilometer aan pistes en is een wintersportparadijs van wereldniveau. Ben jij benieuwd naar meer informatie over dit skigebied en de 5 skidorpen waar wij accommodaties aanbieden? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden in Paradiski!

Het skigebied Paradiski

Zoals in de introductie al aangegeven is het skigebied Paradiski een wintersportparadijs van wereldniveau. Dit Franse skigebied doet haar naam eer aan met maar liefst 3 gletsjers, 2 toppen boven de 3.000 meter en in totaal 425 kilometer aan pistes. Er is voor ieder niveau skiër genoeg te beleven: de variatie in pistes is enorm. Geniet van 170 kilometer aan blauwe pistes, 166 kilometer aan rode pistes en 89 kilometer aan zwarte pistes. Dankzij de gletsjers is het skigebied Paradiski zeer sneeuwzeker. Paradiski is een samenvoeging van de skigebieden van Les Arcs en La Plagne en behoort daarmee tot de grote skigebieden. Ben je een freerider? Dan is de afdaling van de 3.417 meter hoge Bellecote absoluut een onvergetelijke ervaring! Ook voor niet-skiërs is er genoeg te beleven. Zo zijn er voor langlaufliefhebbers meer dan 150 kilometer aan loipes beschikbaar!

Champagny en Vanoise

Champagny en Vanoise is een charmant en klein bergdorp in het skigebied Paradiski. De nadruk in dit skidorp ligt op de traditionele Savoyaardse stijl die je overal terug ziet komen. Daarnaast is Champagny en Vanoise bestempeld als een zeer kindvriendelijke wintersportbestemming. Zo worden er speciaal voor kinderen in het hoogseizoen verschillende activiteiten georganiseerd. In Champagny en Vanoise vind je geen uitbundige après-ski, maar je kunt er zeker een hele gezellige avond hebben met de hele familie!

Besneeuwde bergen bij Champagny en Vanoise
Besneeuwde bergen bij Champagny en Vanoise

La Plagne in Paradiski

Tot nog niet heel lang geleden bestond het Franse skigebied La Plagne uit vier skidorpen. Rondom La Plagne Centre liggen andere dorpsdelen, onder andere Aime La Plagne, Plagne Villages en Plagne Soleil. Wist je dat je in La Plagne een Olympische bobbaan vindt? Deze bobbaan wordt gebruikt door professionals, maar ook toeristen kunnen er een leuke afdaling maken. Voor après-ski in La Plagne ben je op je plek in ‘Igloo Igloo’ en ‘Scotty’s bar’. Het gemoedelijke Plagne Montalbert is daarentagen een ideale bestemming voor rustliefhebbers.

Les Arcs

Les Arcs in Paradiski is zeer divers en populair onder verschillende wintersporters. Deze wintersportbestemming bestaat uit 4 moderne skiresorts: Arc 1600, Arc 1800, Arc 1900 en Arc 2000. Les Arcs is autovrij en de deelgebieden zijn goed met elkaar verbonden. Het zijn in Les Arcs relatief moderne bestemmingen, maar de bouwstijl is traditioneel met veelal houten gebouwen. Herken jij de charme van de Savoyaardse architectuur? Beleef in Les Arcs een wintersportvakantie in sprookjessfeer!

Het skidorp Les Arcs in Paradiski
Het skidorp Les Arcs in Paradiski

Les Coches in Paradiski

Les Coches in Paradiski is een nieuwe bestemming die wij onlangs aan ons aanbod hebben toegevoegd. Het is een kleinschalig skidorp zonder hoogbouw. Dit chaletdorp ligt op een hoogte van 1.450 meter en is ontstaan in 1980. Les Coches staat bekend als een kindvriendelijk wintersportdorp. Het centrum van Les Coches is nagenoeg autovrij. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor peuters en tieners. Ook is er in het skidorp een kinderdagverblijf te vinden. Als je op zoek bent naar een kleinschalige wintersportbestemming met kinderen, maar toch toegang wilt hebben tot een groot skigebied, dan ben je in Les Coches helemaal op je plek!

Peisey-Vallandry

Tot slot hebben we accommodaties in Peisey-Vallandry in het skigebied Paradiski. Peisey-Vallandry staat bekend als een rustig familiedorp in het hart van het grote skiparadijs. Peisey-Vallandry is de verzamelnaam voor het oorspronkelijke dorp Peisey en de dorpjes Vallandry, Nancroix en Plan-Peisey. De ligging maakt deze wintersportbestemming extra bijzonder. Peisey-Vallandry ligt vlakbij de ingang van het Nationaal Park Vanoise. Hier heb je goede wandelmogelijkheden en kun je optimaal genieten van de adembenemende omgeving. Ook vind je hier zo’n 40 kilometer aan langlaufloipes en is er zelfs een Biatlon stadion. Er is hier dus ook genoeg te beleven voor de niet-skiërs.

Peisey-Vallandry
© Office de tourisme de Peisey Vallandry

De komende winter naar Paradiski?

Kun jij ook niet wachten tot de winter weer van start gaat en sta je alweer te popelen om je ski’s uit de kast te halen? Ontdek dan de komende winter de vele mogelijkheden in het skigebied Paradiski! Bekijk in onze zoek en boek alvast de accommodaties die wij aanbieden in dit skigebied. Onze reisadviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte wintersportvakantie. Stuur een mail naar info@summittravel.nl of bel naar 010 279 96 32.