ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
1810 reviews geven ons een
4,8 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 18 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

Voor Frankrijk geldt momenteel code geel als reisadvies. Op deze pagina noemen we enkele belangrijke regels en maatregelen, waar je tijdens je wintersportvakantie rekening mee moet houden. Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Franse overheid!

Inreisvoorwaarden:
Iedereen vanaf 12 jaar die naar Frankrijk reist, heeft een coronabewijs ('pass sanitaire') nodig, waarmee je aantoont dat je gevaccineerd, getest of hersteld (3-G) bent. Bekijk de actuele voorwaarden op Reisadvies Frankrijk op de website van Buitenlandse Zaken

Let op (*): Vanaf 15 december 2021 is uw coronabewijs niet meer geldig als u 65 jaar of ouder bent en u uw 2e vaccinatie (of 1e na een covid-besmetting of bij het Janssen vaccin) langer dan 7 maanden geleden heeft gehad. Alleen een coronabewijs van 3 vaccinaties (of 2 na een covid-besmetting of bij het Janssen vaccin) is vanaf dan geldig. Vanaf 15 januari 2022 geldt deze maatregel ook voor personen van 18 jaar en ouder. Als u vanaf deze datum niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt u als ongevaccineerd gezien en moet u bij ieder bezoek aan restaurant, bars, etc. en ook voor het verkrijgen van een skipas een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien die niet ouder dan 24 uur is.

(*) Er geldt nog een klein voorbehoud t.a.v. dit bericht. Ondanks alle berichtgeving hierover in de pers, is er nog geen officieel bericht geweest vanuit de Franse overheid richting o.a. de Nederlandse reisorganisaties over de exacte regels rondom de (aanscherpingen van de) vaccin-eisen. Houdt deze pagina dus goed in de gaten!

 

Coronamaatregelen ter plaatse:
Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de maatregelen tussentijds kunnen veranderen, al naar gelang de besmettingsgraad. Actuele informatie over de coronamaatregelen in  Frankrijk is te vinden op de reiswijzer Frankrijk van de ANWB

Skiliften:
Om gebruik te mogen maken van de skiliften in Frankrijk dien je vanaf 4 december je Passe Sanitaire te tonen bij de aankoop van je skipas. Daarnaast is een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar in de wachtrijen voor de skilift en in de gondel zelf. In de stoeltjeslift in de open lucht is het niet verplicht om een mondkapje te dragen.

Testen in Frankrijk
Je kunt jezelf in Frankrijk op eigen kosten laten testen bij huisartsen en apotheken. Zowel PCR- als antigeentesten zijn 24 uur geldig. Je kunt hier naar een testlocatie zoeken (deze lijst zal in de loop van de tijd nog uitgebreid worden, de meeste skidorpen zullen testlocaties gaan krijgen).

Mogelijke gevolgen voor jouw skireis:
Uiteraard blijft het je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreisvoorwaarden. Het niet kunnen voldoen aan deze voorwaarden is geen geldige reden voor gratis annulering (*). Eventuele kosten van PCR- en antigeentesten zijn voor eigen rekening.

(*) Uiteraard blijft onze corona cashback garantie gelden, indien er niet geskied kan worden door een lockdown en/of negatief reisadvies. Daarnaast kun je bij het grootste deel van onze accommodaties dit winterseizoen sowieso tot 6/8/10 weken voor vertrek zonder opgaaf van redenen gratis annuleren.

Disclaimer: Summit Travel B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.

Frankrijk

Bel ons op 010 279 96 32

Summit Travel B.V.

Oostplein 420
3061 CH Rotterdam

Nieuwsbrief

© 2003-2021 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
  • Privacy Policy
  • Disclaimer