Skigebieden in de Alpen met een groot aanbod aan blauwe piste

lees verder

De beste skigebieden van Frankrijk voor snowboarders

lees verder

Met de bus op wintersport: de 5 voordelen

lees verder

Hoeveel omzet genereren de Oostenrijkse liftmaatschappijen en welke het meest?

Meten is weten. Zo verschenen er onlangs cijfers met betrekking tot de totale omzet van de liftmaatschappijen in Oostenrijk in het seizoen 2014/15. Een leuke lijst , want ja we betalen wel braaf  voor onze skipas, maar hoeveel... lees verder  »

In deze 6 skigebieden in de Alpen kun je uitstekend zomerskiën

De zomer komt langzaam dichterbij en de sneeuw is op de meeste plaatsen dan ook allang weggesmolten. De echte liefhebber zal de indoorhallen moeten opzoeken om ook tijdens de zomer op ski’s te kunnen staan. Tenzij je gaat voor... lees verder  »

Nauders en Skiarena Vinschau brengen Noord en Zuid-Tirol samen en zorgen voor 211 pistekilometers

Na een jaar lang discussiëren en plannen is de kogel door de kerk: Bergbahnen Nauders en Skiarena Vinschgau gaan een gezamenlijke skipas aanbieden. Onder deze gebieden vallen de dorpen Sulden, Trafoi, Watles, Schöneben, Haideralm en Nauders. De gezamenlijke... lees verder  »

Wintersportseizoen Tirol 2016/17: Top 5 winter ondanks dalende cijfers

Veel skigebieden zijn inmiddels gesloten, ondanks de verse sneeuw van afgelopen weken. Dit betekent dus dat er kan worden terug geblikt op het wintersportseizoen 2016/17. Zo ook in Tirol, waar men afgelopen winter als ‘uitdagend en moeilijk’ omschrijft.

Wintersport 2017/18: 5 redenen om Obergurgl-Hochgurgl te bezoeken

Wie voorbij Sölden rijdt, richting het einde van het Ötztal, vindt het mondaine skigebied Obergurgl-Hochgurgl. Een totaal ander gebied dan de veel bekendere buur. Veel mensen blijven steken in Sölden, waardoor Obergurgl minder druk bezocht wordt. Rust, ruimte... lees verder  »