5 populaire bestemmingen voor een Mini Ski!

Populaire bestemmingen voor de Mini Ski

Komend seizoen willen we natuurlijk een keer extra op wintersportvakantie… al die verloren tijd inhalen! De Mini Ski is dan een perfecte keuze. Tijdens de Mini Ski geniet je van 2 tot en met 5 nachten in de sneeuw. Het is ideaal voor een weekend of midweek skiën. Omdat je zo kort op wintersport gaat is de bestemming van belang, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van de sneeuw. Daarom hebben wij de top 5 populaire bestemmingen voor de Mini Ski op een rijtje gezet!

1. Fügen

Op zo’n 920 kilometer van Utrecht ligt het Oostenrijkse ski-oord Fügen. Dit bruisende wintersportdorp is populair onder Nederlandse wintersporters. Mede dankzij de afstand vanaf Nederland en de luchthaven van Innsbruck op slechts een klein uur rijden, is Fügen ideaal voor een Mini Ski wintersport. Het dorp staat bekend om de typisch Tiroolse gezelligheid met een erg uitnodigende après-ski en vele bars, restaurants en dancings. Fügen heeft voor ieder wat wils. Gelegen in het Zillertal, met 487 kilometer aan pistes, weet je zeker dat je je tijdens de Mini Ski op de pistes niet zult vervelen. Daarnaast zijn er in Fügen en de omgeving veel mogelijkheden voor langlaufers en wandelaars.

Skiën in Zillertal
Skiën in Zillertal

2. Mini Ski in Kirchberg

In een van de leukste skiresorts in Oostenrijk, Skigrossraum Kitzbühel, ligt de tweede bestemming van de top 5 populaire bestemmingen voor de Mini Ski: Kirchberg. Ook de ligging van Kirchberg is ideaal voor een Mini Ski wintersport. Dit skidorp ligt op 920 kilometer afstand van Utrecht. Kirchberg staat bekend als een van de meest gezellige skiresorts van Oostenrijk. Het skigebied beschikt over 179 kilometer aan pistes. Dit is een stuk minder dan bijvoorbeeld in het Zillertal, maar er zijn genoeg mogelijkheden voor iedereen. Zeker tijdens de Mini Ski heb je meer dan genoeg keuze aan pistes. Het grootste gedeelte van de pistes is blauw (101 kilometer) en rood (61 kilometer). Hierdoor kunnen ook beginnende wintersporters prima uit de voeten.

Mini Ski bestemming - Kirchberg
Kirchberg

3. Mini ski in Sölden

Nummer 3 uit de lijst met top 5 populaire bestemmingen voor de Mini Ski is Sölden. Dit ligt in het Oostenrijkse Ötztal met in totaal 361 kilometer pistes. Sölden is ook ideaal voor een wintersport met een groep. Dit skidorp beschikt over ontzettend veel mogelijkheden. Van ideale omstandigheden voor skiërs en après-skiërs tot wandelmogelijkheden in de adembenemende natuur. Daarnaast beschikt Sölden over verschillende restaurants, een overdekt zwembad, een theater, bioscoop en een ontspanningscentrum. Er is dus echt voor ieder wat wils tijdens de Mini Ski. Sölden ligt op 900 kilometer afstand van Utrecht.

Mini Ski in Fügen
Fügen

4. Mini ski in Seefeld

Seefeld staat bekend als één van de beste allround wintersportbestemmingen van de Alpen. Dit skidorp ligt in Tirol en ligt op een afstand van zo’n 870 kilometer van Utrecht. Seefeld kent een gemoedelijke Tiroolse sfeer en heeft een uitgebreid centrum. Seefeld ligt in een adembenemend landschap en ligt op een steenworp afstand van Innsbruck. Ook met het vliegtuig ben je dus gemakkelijk en snel in deze wintersportbestemming. Dit skidorp maakt onderdeel uit van skigebied Skiregion Seefeld. Het is een kleinschalig skigebied van Olympische klasse. Wist je dat hier de Olympische Spelen van 1964 en 1976 zijn gehouden? Daarnaast is de omgeving van Seefeld een uitstekend gebied voor langlaufers.

wintersport bestemming - Seefeld
Seefeld

5. Mini ski in Zell am See

Nummer 5 uit de lijst met top 5 populaire bestemmingen voor de Mini Ski ligt aan een bergmeer, de prachtige Zellersee. Zell am See ligt op 960 kilometer van Utrecht en is goed bereikbaar. Dit bruisende skidorp maakt samen met Kaprun onderdeel uit van het skigebied Europa Sportregion met in totaal 138 kilometer aan pistes. Daarnaast beschikt Zell am See over een eigen skigebied met 77 kilometer pistes. Geniet in Zell am See optimaal van al het natuurschoon, niemand zal zich vervelen tijdens de Mini Ski in Zell am See.

wintersport bestemming - Zell am See
Zell am See

Welke bestemming zou jij graag heen gaan voor een Mini Ski?

Fügen, Kirchberg, Sölden, Seefeld en Zell am See zijn ideaal voor een Mini Ski, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor een Mini Ski. Ontdek alle mogelijkheden van de Mini Ski op onze website. Mocht je nog vragen hebben over de Mini Ski, mogelijkheden, bestemmingen of het vervoer, Mini Ski met onze reisadviseurs!