Wintersport 2017/18: 5 redenen om Obergurgl-Hochgurgl te bezoeken

Wie voorbij Sölden rijdt, richting het einde van het Ötztal, vindt het mondaine skigebied Obergurgl-Hochgurgl. Een totaal ander gebied dan de veel bekendere buur. Veel mensen blijven steken in Sölden, waardoor Obergurgl minder druk bezocht wordt. Rust, ruimte en vooral ook uitstekende skimogelijkheden is wat je aantreft aan het einde van het Öztal. 5 Redenen waarom je Obergurgl-Hochgurgl zou moeten overwegen:

Overzichtelijk

Obergurgl is knus. Het dorp is in de jaren wat uitgebreid met hotels, maar is nog steeds overzichtelijk. De dorpsstraat is een cluster van hotels, leuke barretjes, restaurants, een supermarkt en wat winkeltjes. Verblijf je in een van de buiten het dorp gelegen accommodaties? Dan ben je hooguit een minuut of tien lopen verwijderd van het centrum. Daarnaast rijdt er een gratis busdienst af en aan. Overigens nemen de buschauffeurs wel een uur lunchpauze (houd daar dus rekening mee!).

Obergurgl

Rustig gebied

Omdat Obergurgl aan het einde van de Ötztal vallei ligt en minder snel te bereiken is, trekt het o.a weinig weekend bezoekers aan en is het dorp dus niet al te drukbezocht. Veel mensen kiezen ervoor om in Sölden te gaan skiën. Dit betekent dat er geen gigantische rijen bij de liften staan, zelfs niet tijdens het hoogseizoen. Gedurende de schoolvakanties wil het nog weleens zo zijn dat er schoolklassen skiën op de groene en blauwe pistes waardoor het drukker lijkt. Wie daarentegen een zwarte of rode piste opzoekt, heeft een grote kans niemand anders tegen te komen. Genieten dus.

Obergurgl

Uitdagend gebied met zwaarste buckelpiste van Oostenrijk

Het skigebied Obergurgl-Hochgurgl biedt voldoende uitdaging voor de gevorderde wintersporter. Veel pistes zijn rood van kleur en je kunt er ook prima off-piste skiën. Daarnaast is de buckelpiste Höhe Mut een must-do voor cracks. Het is namelijk een van de zwaarste van Oostenrijk. Voor de wat minder gevorderden zijn er ook diverse blauwe pistes waarvan nummer 26 een aanrader is. Over aanraders gesproken: rood 28 en zwart 23 zijn ook toppers om mee te pakken. Obergurgl-Hochgurgl kent weinig tot geen vlakke stukken en de pistes sluiten goed op elkaar aan. Fijn skiën dus.

Erg sneeuwzeker

Skigebied en dorp zijn sneeuwzeker tot ver in het voorjaar. Beide liggen hoog (Obergurgl op 1930 m) en tegen de Alpenhoofdkam aan. Hierdoor zijn dorp en skigebied de gehele winter voorzien van een goede sneeuwlaag en krijgen sneeuwval uit zowel Noordelijke als Zuidelijke richting. Vooral de Zuidelijke (uit Italië) zorgt voor goede dumps. Skiën kan over het algemeen vanaf half december tot eind april.

Gemoedelijke après-ski

Geen knallende après-ski en clubbing tot in de vroege morgen. Voor de één een voordeel, voor de ander een nadeel. Wil je na het skiën volledig los kunnen gaan in de après-ski, dan is Obergurgl niet ‘de place to be’. Je vindt hier geen feestdrukte, maar gemoedelijk après-ski. Voor de liefhebber van rust en genot dus. Uiteraard weet men in Oostenrijk altijd wel een goed biertje te serveren en dus ook in Obergurgl, maar let op: het is geen Sölden!

Obergurgl

Obergurgl-Hochgurgl is een knus skigebied met uitstekende wintersportgelegenheden. De liefhebber vindt hier alles wat het wintersporthart begeert. De keerzijde van de medaille is echter wel dat Obergurgl-Hochgurgl gemiddeld duurder is dan andere gebieden in Oostenrijk en bovendien lastig(er) te bereiken. Maar goed, daar krijg je weer een heleboel voordeel voor terug. Neem Obergurgl-Hochgurgl dus zeker mee in je overwegingen indien je volgend seizoen met de wintersport gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *