Lange autoreis met kids? 5 tips voor onderweg

Nog maar een paar maanden wachten en dan is het weer zo ver. De auto zit stampend vol en iedereen heeft zin in het grote avontuur dat wintersport heet. We zijn klaar voor een heerlijke week plezier in de sneeuw. Maar voordat de sneeuwrijke pret kan beginnen moet er nog wel een reis van gemiddeld zo’n tien uur worden afgelegd. Wat ga je dan doen? Summit Travel weet raad. Deze week: de kleintjes.


1. Prins(es) op de erwt

Creëer een fijn plekje voor in de auto met een goed autozitje als basis, waar de kids met een warm dekentje, zacht kussen, lievelingsknuffel en genoeg (been)ruimte vele uurtjes kunnen vertoeven. Maak hun plekje compleet met een auto-organizer: een handig opbergsysteem die in allerlei soorten, maten en kleuren te verkrijgen is. Neem bijvoorbeeld deze:

2. Speelgoed in overvloed
Eigenlijk het allerbelangrijkste tijdens een reis met kinderen. Zorg voor een grote variatie aan speelgoed zodat ze zich niet zullen vervelen. Wat dacht je van een magnetisch tekenbord, verrekijker of heuse peutercomputer.

3. Koek & Zopie
Van een lekkere koek tot pakje sap, het gaat er altijd wel in. Zorg voor voldoende versnaperingen voor de lange tocht. Lekkere stukjes fruit en vergeet het oude vertrouwde broodje pindakaas niet. Vermijd suikers, die zijn niet alleen slecht voor ze maar wakkeren ook het energielevel aan en zout zorgt voor dorstige kinderen. Neem ook genoeg pauzes en combineer die met een lekkere picknick. Dan kunnen de kinderen er gegarandeerd weer een paar uur tegenaan.

picknick
4. Kijkbuiskinderen
Schaf een portable dvd-speler aan en ze zijn gegarandeerd een paar uur zoet met Dora, Woezel & Pip of Thomas de stoomtrein. Dragen de eeuwig herhalende muziekjes niet bij aan jouw rust, dan biedt een koptelefoon uitsluitsel. Naast dvd’s zijn vrolijke afspeellijsten en luisterboeken fijne afwisselingen op de sleur in de auto.

5. Kleuren, krassen, kaarten
Niets is leuker dan cadeautjes krijgen. Stel voor elk uur een zakje samen met kleine cadeautjes zodat ze zich lekker bezig kunnen houden en elk uur weer kunnen uitkijken naar een verrassing terwijl ze bezig zijn met hun presentjes. Aanrader om in zo’n zakje te doen is de ‘snelweg bingo’, vinger Twister of gewoon een boekje en kleurpotloodjes.

Heb jij nog tips voor reizen met kinderen? Laat het ons in de reacties hieronder weten.
Wil je nog meer tips voor onderweg? Houd ons blog in de gaten!