In deze 6 skigebieden in de Alpen kun je uitstekend zomerskiën

De zomer komt langzaam dichterbij en de sneeuw is op de meeste plaatsen dan ook allang weggesmolten. De echte liefhebber zal de indoorhallen moeten opzoeken om ook tijdens de zomer op ski’s te kunnen staan. Tenzij je gaat voor de volgende 6 zomerskigebieden in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland:

Saas Fee, Zwitserland

In Zwitserland rijken de bergtoppen zo hoog dat er het gehele jaar sneeuw ligt. Op de Allalin gletsjer bij Saas-Fee opent van 15 juli tot eind oktober het zomerskiseizoen. Tot half september kun je tot 12 uur ’s middags gebruik maken van de liften, daarna blijven deze steeds een uurtje langer open. Het duurt wel even eer dat je er bent. Een ritje naar het bergstation op 3500 meter duurt ongeveer een uur. Dat betekent dus dat je vroeg uit de veren moet zijn. Het (zomer)skigebied telt 20 km rode pistes en ook is er een snowpark. Een dagpas voor de gletsjer kost je €65,00.

zomerskiën

Zermatt, Zwitserland

Het mondaine Zermatt heeft een gletsjer en hier kan dus ook tijdens de zomer worden geskied. Van mei tot november welteverstaan. De gondels gaan tot een hoogte van 3820 meter en daar tref je 21 km aan brede pistes aan en oefen je je skills in het funpark. Voor een dagpas in Zermatt betaal je €75,00. Maar je skiet dan natuurlijk wel met uitzicht op de karakteristieke Matterhorn…

zomerskiën

Kaprun, Oostenrijk

Tot 23 juli kan er geskied worden op de gletsjer van Kaprun, daarna sluiten de liften tot aan oktober. Het gletsjer skigebied is voor de pro’s niet al te spannend. Tenzij je komt om te genieten van een heerlijke zomerdag op de piste. Beginners daarentegen kunnen terecht op de relatief eenvoudige pistes en sluiten af met een drankje en een zonnetje in de Eisarena (après-ski). Een dagpas tussen (midden) mei en oktober kost €42.

zomerskiën

Hintertuxer gletsjer, Oostenrijk

De Hintertuxer gletsjer is een van de weinige gletsjers die nog 365 dagen geopend is. Dit betekent dus dat er tijdens de gehele zomer geskied kan worden op de 22 km piste die het gebied te bieden heeft. De lift bereik je met de Tuxer sportbus, die het hele jaar kosteloos wintersporters vanuit Vorderlanersbach, Lanersbach, Juns of Madseit naar het dalstation van de Gletsjerbahn brengt. Vanaf daar brengt de lift je naar een hoogte van 3200 meter. Een dagpas tussen mei en oktober kost €43,50.

zomerskiën

Tignes, Frankrijk

In de zomer kun je bij Tignes terecht op de Grand Motte gletsjer. Het zomerskigebied telt 20 kilometer aan piste waar je tussen 24 juni en 6 augustus op terecht kan. Van 7:15 tot 13:00. Het aanbod qua blauwe, rode en zwarte pistes is divers, waardoor dit gebied populair is voor zomerski. Naast de reguliere pistes, heeft het gletsjergebied ook een funpark en een zomer skischool. Een dagpas om te skiën op de Grand Motte gletsjer kost €37,00.  Een leuke bonus is daarbij wel dat je gratis gebruik mag maken het Le Lagon zwembad in het dorp.

zomerskiën

Les 2 Alpes, Frankrijk

Qua zomerski heeft Les 2 Alpes een aanbod van ongeveer 20 pistekilometers, waarvan 2 oefenweides, 4 blauwe en 2 rode pistes. Het gebied heeft ook een snowpark met halfpipes, big airs en een cool zone. Gedurende het zomerseizoen kun je van 7:00 tot 12:30 gebruik maken van de liften en betaal je €40,10 voor een pas.

zomerskiën

Sta jij deze zomer op ski (ga bijvoorbeeld met Alpenreizen naar Oostenrijk) of wacht je tot volgende winter?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *