Ontdek deze 7 sneeuwzekere wintersportbestemmingen

Sneeuwzekerheid speelt een belangrijke rol bij het kiezen van jouw wintersportbestemming. Je gaat ten slotte op wintersportvakantie om te genieten van een prachtige witte omgeving. Het is dan ook een fijn idee om een vakantie te boeken naar een sneeuwzekere bestemming. Maak je op deze manier niet druk om de weersvoorspellingen. De vraag ‘zal er dit jaar wel of geen sneeuw liggen?’ is overbodig. We hebben ze voor je op een rij gezet: ontdek deze 7 sneeuwzekere skigebieden!

Val Thorens

Val Thorens ligt in het hooggelegen en uitgestrekte skigebied van Les Trois Vallées in de Franse Alpen. Dit skidorp is ook een sneeuwzekere bestemming dankzij de hoge ligging: 2.300 meter. Wist je dat Val Thorens daarmee tot één van de hoogste skidorpen van Europa behoort? Normaal gesproken kun je hier van eind november tot en met mei de ski’s onderbinden! Daarom is dit ook dé locatie voor de Dutchweek waarmee het seizoen voor veel Nederlanders wordt afgesloten.

Het sneeuwzekere Val Thorens
Het sneeuwzekere Val Thorens

Het sneeuwzekere Saas-Fee

Beginnende tot vergevorderde skiërs kunnen zich ook helemaal uitleven in het sneeuwzekere Saas-Fee. Dit skigebied in de Zwitserse Alpen behoort zelfs tot één van de grootste zomerskigebieden van Europa. De befaamde Fee-gletsjer is dan ook een echte trekker. Ontdek de witte wereld van Zwitserland met een hoogte tot wel 3600 meter! Wist je dat Saas-Fee hiermee ook nog eens tot één van de hoogstgelegen wintersportgebieden van de wereld behoort?!

Sölden

Daarnaast is Sölden een erg populaire en sneeuwzekere bestemming in Oostenrijk. Sölden maakt onderdeel uit van de Ötztal Arena met maar liefst 256 kilometer aan pistes: een verademing voor vele wintersporters. Dankzij de gletsjerskigebieden Rettenbach- en Tiefernbachferner is Sölden een sneeuwzekere bestemming voor een wintersportvakantie. De combinatie hoogteligging en sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat je hier van december tot en met april kunt skiën. Nog een extra tip: verblijf in de fijne en scherp geprijsde appartementen Bauernhäusl, net buiten het centrum van Sölden!

Prachtige vergezichten in Sölden
Prachtige vergezichten in Sölden

Avoriaz

Ook Avoriaz in het Franse skigebied Les Portes du Soleil zorgt voor gegarandeerde sneeuwpret. Avoriaz torent boven de vallei uit en heeft van nature vrijwel altijd genoeg sneeuw. Hierdoor zijn sneeuwkanonnen niet nodig ter aanvulling. Dankzij de centrale ligging ski je gemakkelijk naar andere dorpen in Les Portes du Soleil. Daarnaast heb je met helder weer een adembenemend vergezicht op de Mont Blanc!

Het Franse skidorp Avoriaz
Het Franse skidorp Avoriaz

Les Quatre Vallées

Houd je van variatie en veel keuze? Dan ben je in het sneeuwzekere skigebied Les Quatre Vallées aan het juiste adres. Les Quatre Vallées behoort tot één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Zwitserland en ligt in de deelstaat Wallis. Het gebied is uitermate geschikt voor gevorderden en experts, vooral de skiroutes kunnen behoorlijk uitdagend zijn. Met meer dan 400 kilometer aan pistes ken je hier geen verveling. Dat mag wel gezegd worden!

Obergurgl-Hochgurgl

Ten slotte het sneeuwzekere Obergurgl-Hochgurgl. Ook dit skigebied zorgt voor een lange periode met goede wintersportcondities. Over het algemeen kan je hier van half december tot eind april genieten van goede pistes. Daarnaast staat dit mondaine en sneeuwzekere skigebied voor rust, ruimte én uitstekende wintersportmogelijkheden. Ook is er gemoedelijke après-ski in dit skigebied. Wat wil je nog meer?

Het sneeuwzekere Obergurgl-Hochgurgl
Het sneeuwzekere Obergurgl-Hochgurgl

Mayrhofen

Mayrhofen is een populaire wintersportbestemming in de Oostenrijkse Alpen. Uitstekend skiën en goed après-skiën: daar staat Mayrhofen om bekend. Mayrhofen ligt in één van de bekendste skigebieden van Tirol: het Zillertal. De Hintertuxer Gletsjer zorgt ervoor dat Mayrhofen een sneeuwzekere bestemming is. Op een hoogte van 3.250 meter geniet je hier (bijna) het hele jaar door van de sneeuw.

Vind jij sneeuwzekerheid ook zo belangrijk?

Wat is er voor jou echt belangrijk bij het kiezen van een wintersportbestemming? Is dat ook de sneeuwzekerheid? Wij zijn benieuwd welke skigebieden jij graag bezoekt! Mocht je meer informatie of tips willen voor jouw onvergetelijke wintersportvakantie, neem dan vrijblijvend contact op.