9 skigebieden met meer dan 400 kilometer aan pistes

Echte kilometervreters krijgen geen genoeg van de pistes en willen het liefst elke dag weer nieuwe pistes ontdekken. Kleine, lieflijke skigebieden voldoen dan vaak niet aan de eisen. Grote skigebieden met veel kilometers aan pistes zijn dan de uitkomst. In 9 skigebieden met maar liefst meer dan 400 kilometer aan pistes hebben wij accommodaties! We lichten in het kort alvast deze skigebieden uit. Dan kun jij daarna jouw favoriete gebied uitkiezen en vervolgens op zoek naar de ideale accommodatie!

Dolomiti Superski

Dolomiti Superski is het grootste skigebied van Europa met maar liefst 1.200 kilometer aan perfect geprepareerde pistes. Het skigebied is een droom voor iedere wintersportliefhebber en bestaat uit 12 losse skigebieden. Dolomiti Superski wordt gekenmerkt door het prachtige berglandschap met puntige bergen, steile bergwanden en vriendelijke Italiaanse dorpjes. Wist je dat de Dolomieten op de UNESCO werelderfgoedlijst staan? Vanuit dit skigebied heb je ook verschillende mogelijkheden voor de Sellaronda. De Sellaronda is een beroemde en wereldwijd bekende skitocht om het indrukwekkende Sellamassief.

Les Portes du Soleil

‘De poorten van de zon’ is de andere benaming voor het skigebied Les Portes du Soleil. Dankzij de ligging van dit skigebied, is de kans op een lekker zonnetje tijdens je skivakantie groot! Les Portes du Soleil ligt tussen het Meer van Genève en de Mont Blanc en telt 12 skidorpen: 8 dorpen in Frankrijk en 4 dorpen in Zwitserland. Met één skipas geniet je van maar liefst 650 kilometer aan grensoverschrijdende pistes. Durf jij het aan om de beroemde donkerzwarte afdaling ‘De Muur’ in Avoriaz te maken?

Skiën in Les Portes du Soleil
Skiën in Les Portes du Soleil

Les Quatre Vallées

Les Quatre Vallées is één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Zwitserland. Dit skigebied ligt in het Zwitserse kanton Wallis. Ook hier ontdek je meer dan 400 kilometer aan pistes, namelijk in totaal 412 kilometer. Dankzij de Mont Fort gletsjer is dit een sneeuwzeker skigebied. Zowel voor beginnende als gevorderde wintersporters zijn hier voldoende mogelijkheden. Vanaf de top van de Mont Gelé, op 3.023 meter hoogte, zijn er twee supersteile afdalingen die een echte uitdaging zijn voor de hele ervaren skiërs.

Les Trois Vallées

Tot de grootste aaneengesloten skigebieden van de Alpen behoort het Franse skigebied Les Trois Vallées. Je vindt hier ongeveer 600 kilometer aan gevarieerde afdalingen. Denk jij bij een wintersportvakantie ook meteen aan Val Thorens? Dit bruisende skidorp ligt in dit skigebied. Ook ligt in Les Trois Vallées onder andere het levendige skidorp Les Menuires en het kleinere La Tania. Les Trois Vallées biedt alles wat een skihart begeert.

Maak afdalingen in Les Trois Vallées
Maak afdalingen in Les Trois Vallées

Paradiski

Meer dan 400 kilometer aan pistes vind je ook in het Franse skigebied Paradiski. Het skigebied doet haar naam eer aan met 3 gletsjers, 2 toppen boven de 3.000 meter en in totaal 425 kilometer aan pistes. Paradiski is een samenvoeging van de skigebieden Les Arcs en La Plagne. De skidorpen in het skigebied lopen uiteen van moderne (après-)skiresorts tot authentieke Franse bergdorpjes. De pistes variëren van zeer eenvoudig tot zeer uitdagend. Daarnaast kunnen langlaufers zich uitleven op meer dan 150 kilometer aan loipes.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn en Zell am See-Kaprun

Vanaf winter 2019-2020 heb je ook vanuit Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn, Zell am See en Kaprun meer dan 400 kilometer aan pistes. Bij je boeking ontvang je komende winter een nieuwe skipas: de Ski Alpin Card. Zo ontdek je met deze nieuwe skipas 408 kilometer aan pistes. Vanuit Skicircus Saalbach-Hinterglemm maak je een blauwe afdaling richting Viehhofen. Vanuit Viehhofen maak je vervolgens de oversteek aar het skigebied van Zell am See-Kaprun met de ZellamseeXpress. Andersom moet je nog een klein stukje met de skibus afleggen. Daarnaast is het vanaf winter 2019-2020 ook een directe liftverbinding tussen het bij Kaprun gelegen Maiskogel skigebied en de Kitzsteinhorn gletsjer. Genoeg mogelijkheden in deze omgeving dus!

Hoeveel pistekilometers ga jij ontdekken met de nieuwe skipas?
Hoeveel pistekilometers ga jij ontdekken met de nieuwe skipas?

Ski Amadé

Een prachtig skigebied met maar liefst 860 kilometer aan pistes: Ski Amadé in Oostenrijk. Een skigebied dat geschikt is voor alle niveaus. Ski Amadé is opgedeeld in kleinere gebieden: Gasteinertal, Hochkönig, Salzburger Sportwelt en Schladming Dachstein. Wat dacht je van een wintersportvakantie in het bruisende skidorp Flachau? Bijkomend voordeel: zo’n 90% van de pistes kan in Ski Amadé kunstmatig besneeuwd worden.

Via Lattea

Via Lattea mag nog net toegevoegd worden aan het lijstje met skigebieden met meer dan 400 kilometer aan pistes. Het skigebied is met zo’n 400 kilometer aan pistes het grootste aaneengeschakelde skigebied van Italië. Wist je dat je hier over de Olympische pistes kunt skiën?  Via Lattea ligt op de grens met Frankrijk. 320 kilometer aan pistes ligt in Italië en 80 kilometer ligt in Frankrijk. Met een skipas geldig voor 6 dagen of meer heb je ook één dag toegang tot het Franse Via Lattea.

Wintersport in Via Lattea bij Sestriere
Wintersport in Via Lattea bij Sestriere

Zillertal

Nummer 9 van de skigebieden met meer dan 400 kilometer aan pistes waar wij accommodaties aanbieden is het Zillertal. Het Zillertal is één van de bekendste skigebieden van Tirol. In het hele gebied heb je ongeveer 491 kilometer aan zeer afwisselende pistes met een maximale hoogte van 3.250 meter. Het Zillertal bestaat uit 3 deelgebieden: Zillertal Arena, Zillertal 3000 en Hochzillertal-Hochfügen. Ook vind je hier een reusachtige gletsjer waar je het hele jaar door kunt skiën: de Tuxer Gletsjer.

Ga skiën in een skigebied met meer dan 400 kilometer aan pistes

Kun jij ook niet wachten tot je de piste weer op mag? En heb je het liefst zoveel mogelijk kilometer aan pistes? Dan ben je in de bovenstaande skigebieden helemaal op je plek! Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk hier in onze zoek en boek alle accommodaties en mogelijkheden. Mocht je nog vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze reisadviseurs. Mail naar info@summittravel.nl of bel naar 010 279 96 32.