Wij willen après-skiën! Maar waar?

Goedemiddag. We willen naar een dorp met bruisende après-ski. Kunt u ons helpen? Ja duh. Natuurlijk kunnen we u helpen. Wij weten immers alles; wij zijn zelf de experts op après-ski gebied!

apres-ski Les Deux Alpes Pano BarLes Deux Alpes – Pano Bar

Maar dan heb ik eerst de volgende 35 vragen nog even aan u:

Wat is uw opleidingsniveau? Janmodaal, erboven of eronder? U bent met een groep heren of dames of gemengd? Bent u met stellen of singles? In welke maand gaat u? Wat is uw leeftijd en heeft u wel of geen probleem met leeftijdsverschillen? Houdt u van polonaise of is dat aan uw lijf ten strengste verboden? Drinkt u het liefst een glas mooie wijn of champagne? Of gaan we voor bier? Of geniet u meer van een obstler, vliegend hertje, schnapps of genepy? Bent u een middag après-skiër of een nachtbraker? Praat u het liefst in het Duits of in het Engels met een buitenlandse medefeester?  Of liever helemaal geen anderstaligen? Sjansen of dansen? Krijgt u positieve of negatieve kriebeltjes bij het horen van Frans Bauer? Wat doet u doorgaans met uw 5e glas bier: gewoon opdrinken of over de menigte uitstrooien ter vermaak? Skischoenen of gewone schoenen tijdens de après ski? Prefereert u een gesprek over de evolutie van de mensheid of vergelijkt u liever met al uw matties de maten van alle aanwezige dames? Rockmuziek of dance? Duitstalige schlagers of toch liever de Hollandse vertalingen ervan? Paultje Poets of David Guetta? Bent u het liefst in gezelschap van wintersporters met normale outfit of kunt u zich kostelijk vermaken om een heerschap met een carnavalesk zebrapak aan?

apres-ski Westendorf Gerry's InnWestendorf – Gerry’s Inn


apres-ski Hinterglemm Der SchwarzacherHinterglemm – Der Schwarzacher

Dank voor uw antwoorden. We hebben uw profiel even nauwkeurig bestudeerd. We denken dat u het beste naar Hinterglemm kunt gaan; daar treft u de uwen aan.

Alles is subjectief, zelfs après-ski! Er is geen eenduidig algemeen après-ski advies te geven. Een top 10 qua après-ski dorpen is zinloos. Er zijn grote verschillen in de wereld van de après ski. Elk dorp kent z’n eigen kenmerken en publiek. Gerlos, Westendorf en Kirchberg zijn echt heel anders dan St. Anton, Ischgl en Serfaus en nog meer anders dan Val Thorens en Les Deux Alpes. Maar ze bruisen allemaal!

apres-ski Ischgl Paznauner TajaIschgl – Paznauner Taja

apres-ski Gerlos Cin-CinGerlos – Cin Cin

Eigenlijk zou je iedereen een advies op maat willen voorleggen, gebaseerd op grondig persoonlijk onderzoek. Maar dat gaat wellicht wat ver. Laten we dat maar niet doen.

Misschien moeten we het zo maar laten. Globaal blijven adviseren waar het bruisend is en waar het wat rustiger is. En ons stiekem her en der een beetje laten leiden door ons aanbod. En daarbij: laissez faire kan ook mooi zijn. De hedendaagse consument wordt al genoeg betutteld. Marktwerking redt zich zelf wel.

apres-ski St. Anton MooserwirtSt. Anton – Mooserwirt

Gepersonaliseerd après-ski advies?

Maar het zou wel mooi zijn. Zo’n “après-ski wijzer”. Voor de echte optimalisatoren onder ons. Toch maar eens over gaan nadenken. Maar eerst gaan we van de eerste sneeuwvlokken genieten. Er is al veel gevallen! Op naar één van de openingsweekenden begin december! Waar? Dat zien we dan wel weer .. waar er veel sneeuw ligt en waar er een bruisend feestje is. Eerst maar even die 35 vragen beantwoorden.

Wat is jouw favoriete après-ski bestemming en waarom? 

One thought on “Wij willen après-skiën! Maar waar?

 1. Bianca schreef:

  Gezellige blog!

  Precies zoals optimale après-ski vertaald moet worden, met één, niet te vertalen, nederlands woord: “Gezellig!”

  Overal waar gezelligheid heerst is het goed toeven. Zo ook bij ons in Andorra.

  Heb me ingeschreven als abonnee. Blijf graag op de hoogte van jullie blogposts.
  En laat me het weten als we iets voor jullie kunnen betekenen in ons mooie belastingvriendelijke winter- en zomersportlandje tussen de spaanse zon en het leven als god in frankrijk.

  Bianca Meeuwissen
  http://www.my-woe.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *