Waar vind je de 5 langste indoor pistes van Europa?

Mei is begonnen, Dutchweek Val Thorens is bijna voorbij en het kwik gaat richting de 20 graden. Het winterseizoen lijkt dan nu toch echt ten einde te lopen. Natuurlijk kun je in de zomer ook gewoon de latten onderbinden. Er zijn meerdere plekken waar je kunt zomerskiën en diverse indoor skihallen bieden ook verkoeling en vermaak. Echter, het nadeel van indoor skiën is dat het aantal pistekilometers nog weleens aan de wensen overlaat. Daarom hebben wij de 5 langste binnenpistes van Europa voor je op een rijtje gezet.

Top 5 langste indoor pistes

  1. Alpincenter Bottrop, Duitsland

De langste indoor piste ligt in het pittoreske Ruhrgebied, net over de Nederlandse grens. Deze afdaling heeft een lengte van 640 meter en kent zelfs een hellingsgraad van 24%. Naast een afdaling is er ook een funpark en kunnen er diverse andere activiteiten ondernomen worden.

Indoorpiste 1

Jammer van het dak, anders had je prachtig uitzicht gehad over het Ruhrgebied

  1. Snowhall–Amneville, Frankrijk

Vlakbij de grens van Luxemburg ligt het Franse plaatsje Amneville. Hier vind je de op één na langste indoor piste van Europa. De afdaling is in totaal zo’n 620 meter lang en gebouwd op een oude kolenberg. Deze binnenpiste was vroeger het trainingscentrum voor de profs, maar tegenwoordig waagt menig toerist zich ook op de pistes van Amneville.

Indoorpiste 2

Niet dezelfde setting als in de Franse Alpen, maar skiën blijft de essentie toch?

  1. Snowworld – Landgraaf, Nederland

Hollands trots op het ere podium. Snowworld heeft een 520 meter lange piste en een unieke ‘FIS indoor rentrecke’, waardoor hier ook wereldbeker wedstrijden geskied kunnen worden. Qua oppervlakte bekroont Snowworld Landgraaf zich met de titel van grootste indoor piste ter wereld. En dat op Hollandse bodem!

Indoorpiste 3

Perfect geprepareerde pistes in het mondaine Landgraaf

  1. Snoras snow arena, Litouwen

Litouwen: niet naast de deur, maar wel een keertje iets anders. De Snoras arena heeft een 460 meter lange indoor piste, waar vooral de gevorderde wintersporter goed uit de voeten kan. Mocht je deze zomer dus naar Litouwen gaan, dan kun je hier nog even de latten onder binden. (’s Winters kan dat natuurlijk ook!)

Indoorpiste 4

Breng tijdens de zomervakantie in Litouwen een bezoekje aan deze Snoras arena

  1. Snej.com, Moskou

Net als Litouwen, is Rusland niet de meest voor de hand liggende zomerbestemming. Mocht je er toch heen gaan, dan is een bezoekje aan de Snej.com skihal ( ja zo heet het echt) wellicht een optie. Zo kun je mooi een paar pistemeters meepakken. In totaal zijn dit er 400 en zo haalt deze indoor afdaling onze top 5.

Indoorpiste 5

De skipiste van Moskou roept in eerste instantie geen wintersportkriebels op

Dubai als lijstaanvoerder in 2020

Dubai staat natuurlijk bekend als plaats van extremen en heeft al diverse wereldrecords binnen geharkt. Echter heeft de indoor skihal in Dubai nog niet de langste piste en hier moet natuurlijk verandering in gaan komen. In 2020 zal de Meydon One klaar zijn, een 1,2 kilometer lange indoor piste die in totaal zo’n 6 miljard euro kost.

Indoorpiste 6

De futuristische 1,2 kilometer lange indoorpiste van Dubai moet in 2020 klaar zijn (Foto credits: Meydan City Corporation) (Travelvalley, 2015)

Er zijn dus diverse indoor skihallen te vinden met een relatief lange piste. Echter kun je dit niet vergelijken met het aantal pistekilometers in de Alpen. Daarom kijken wij ook al weer uit naar volgende winter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *