De voorjaarsvakantie 2017/2018: dit zijn de datums

voorjaarsvakantie 2017/2018

De voorjaarsvakantie c.q. krokusvakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om ertussen uit te gaan. Op wintersportvakantie bijvoorbeeld. Dat zorgt allicht voor meer drukte op de pistes, bij de liften en ook op de weg. Houd daarom rekening met de drukte en noteer de vakantiedatums in je agenda!

Voorjaarsvakantie Nederland

Veel skigebieden proberen met zoveel mogelijk pistekilometers de menigte te spreiden en investeren in snelle liften om tijdens de drukte de wachtrijen in te korten. De krokusvakantie in Nederland is dit jaar gepland voor de volgende datums:

  • Regio Midden en Zuid: 25 februari tot 5 maart
  • Regio Noord: 18 tot 26 februari
Voorjaarsvakantie 2017/2018
Bijna mogen we weer! Zit jij tijdens de voorjaarsvakantie ook in de skilift?

Voorjaarsvakantie wintersportlanden

De krokusvakantie is bij uitstek geschikt voor een skiavontuur. Het is dan ook niet gek dat de wintersportlanden Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland erg in trek zijn. Echter hebben deze mensen zelf ook vakantie en kunnen dus ook weleens in volle getalen aanwezig zijn op jouw bestemming.

Duitsland
In Duitsland noemt men het “wintervakantie” en deze is verspreid over de gehele maand februari- en een klein beetje van maart. De datums verschillen per ‘Bundesland’ en dat is gunstig, want het overgrote deel heeft de vakantie al gehad voordat wij beginnen. Met uitzondering van de volgende regio’s:

  • Mecklenburg-Voor-Pommeren: 4 tot 19 februari
  • Beieren en Saksen: 25 februari tot 5 maart
Voorjaarsvakantie 2017/2018
Winterberg: populair en dicht bij huis

Oostenrijk
Ons favoriete vakantieland kent 3 vakantieperioden, die net als in Duitsland al vroeg in februari liggen. De meeste ‘Bundesländer’ zijn al klaar met vakantie vieren voordat wij onze tassen ingepakt hebben. Burgenland, Karinthië, Salzburgerland, Tirol en Vorarlberg eindigen op 18 februari. Ook Wenen en Nieder-Oostenrijk zijn dan al geweest. Dan resteren nog:

  • Oberösterreich en Stiermarken: 18 tot 26 februari

Frankrijk
De Fransen denken in zones. Tenminste als het om de vakantie indeling gaat. Zone A, B en C, ze hebben allemaal tegelijkertijd vakantie met ons. Een voordeel voor de Oostenrijkgangers is dat de Fransen voornamelijk in eigen land vakantie vieren.

  • Zone A: 10 tot 25 februari
  • Zone B: 24 februari tot 11 maart
  • Zone C: 17 februari tot 4 maart

In Italië kennen ze geen echte voorjaarsvakantie. Voor hen is de eerstvolgende vrije periode met Pasen en hebben ze natuurlijk een erg lange zomervakantie.

Voorjaarsvakantie 2017/2018
Val Cenis in Frankrijk is een populaire bestemming tijdens de krokus.

Voorjaarsvakantie 2018

De vakantie datums voor volgend jaar zijn ook al bekend. Uiteraard wel onder voorbehoud.

Nederland

  • Regio Zuid: 17 tot 25 februari 2018*
  • Regio Noord en Midden: 24 februari tot 4 maart 2018

*Carnaval wordt volgend jaar gevierd van 11 tot 13 februari, waardoor een groot deel van de scholen vakantie heeft van 10 tot 18 februari.

Gelukkig hebben veel mensen in Oostenrijk en Duitsland eerder vakantie dan wij. Zo blijft de drukte een beetje gespreid. Het blijft echter krokusvakantie en het zal dus een stuk drukker zijn met wintersporten. Weet jij al waar je heen gaat?  Summit Travel heeft nog enkele leuke arrangementen voor de voorjaarsvakantie 2017.