Een miljoen mensen met wintersportvakantie, maar niet geheel zonder risico’s

wintersport

Goed nieuws! Komend jaar gaan er naar verwachting bijna een miljoen Nederlanders op wintersport. Dat is een opsteker, zeker gezien de daling van de afgelopen jaren.

Een miljoen

Afhankelijk van de sneeuwval zal het aantal mensen dat een wintersportvakantie boekt oplopen tot ongeveer 1 miljoen, schrijft de Telegraaf. Mede door de crisis, daalde het aantal wintersporters in de afgelopen jaren naar 850.000. Vorig jaar was dit aantal alweer 950.000. Goed nieuws dus voor de wintersportmarkt!

wintersport
Naar verwachting reizen een miljoen Nederlanders dit jaar naar de sneeuw

Roekeloos

Maar er is ook slecht nieuws. Afgelopen weekend kwam een 22-jarige Nederlandse toerskiër om door een lawineongeval, 2 anderen raakten zwaar gewond. Zij waren allemaal ervaren wintersporters en beschikten over de juiste uitrusting. Bert Romani van de Nederlandse skivereniging maakt zich zorgen om de roekeloosheid van veel wintersporters. Hij doelt daarmee voornamelijk op het off-piste skiën, dat vooral aan het begin van wintersportseizoen ‘vragen om problemen is.’ Zo waarschuwt Romani off-piste skiërs voor het lawinegevaar dat zich buiten de gebaande paden kan voordoen. Hij stelt dat naast voldoende ervaring, ook de aanwezigheid van een professionele gids een must is voor toerskiën.

wintersport
Buiten de afzettingen skiën kan gevaarlijke gevolgen hebben.   foto: wintersporters.nl

De wintersport is wellicht de mooiste vakantie die er bestaat, maar is zeker niet risicovrij. Onze tip: een goede voorbereiding en gebruik vooral ook je gezonde verstand!

Bronnen:
Ad.nl
Telegraaf.nl