Geen sneeuw in mei?!

Het is een bewolkte donderdagochtend op Summit headquarters. Ik hoor wat geklets vanuit de keuken komen en zie collega’s geconcentreerd naar hun computerscherm staren. Qua telefoontjes is het rustig, de Dutchweek is geweest en dus is de grote drukte van het winterseizoen voorbij. Ikzelf moet nog even de concentratie vinden om met de voorbereidingen voor seizoen 2014-2015 verder te gaan, want ook ik ben net terug uit Val Thorens!

Foto: Maartje Mens
Foto: Maartje Mens

Je moet er wel wat voor over hebben natuurlijk, je tas inpakken blijft een lastig ding (zal ik ook een bodywarmer meenemen om in te skiën, welke en vooral hoeveel paar schoenen heb ik nodig, zal ik ook dat glitterjasje meenemen voor een feestje, vergeet deze keer je tandenborstel nou eens niet en meer van dat soort vrouwengedachtes).
Dat allemaal op de 1e Koningsnacht ooit! Geeft verder niet, want de rest van de week is het voor ons toch een oranje feestje. 🙂

Zaterdagochtend gaat om 04.30 uur de wekker. Vriendin X (laten we haar Esther noemen) is blijven slapen voor de logistieke handigheid. Een uurtje later staat de rest van de vakantieploeg voor de deur. Off we go!

Tijdens de klim naar Val Thorens is de temperatuur steevast 23℃… We vragen ons af of dat wel goed komt. Aan het eind van de week kunnen we concluderen dat het meer dan goed is gekomen, ik heb niet eerder zoveel sneeuw zien vallen in een week! En al helemaal niet in mei…

Foto: Elske Leegwater
Foto: Paul van Breemen

Vanuit de skilift heb ik een mooi overzicht over het dorp en bekijk ik de accommodaties die we op kantoor verkopen. ‘Oh ja, die residence ligt daar, vlak bij dat gebouw. Handig om weer even te zien’ denk ik bij mezelf. In de volgende skilift (gondel) ben ik blij verrast met de stoeltjes die zijn geplaatst, even lekker zitten! Het skiën gaat goed, uiteraard door de verse sneeuw, maar ook dankzij het feit dat ik eind maart nog even heb kunnen oefenen in Sauze d’Oulx tijdens Dutchweekend Italia!

DW2014-04

Ons appartement in Chalet Le Sabot de Vénus is super! Lekker ruim met een gezellige zithoek en open haard. Ik heb een hekel aan sjouwen met mijn ski’s, dus wat de ligging betreft was het ook perfect. En ook niet onbelangrijk: ’s ochtends staan de verse Franse stokbroden al voor de deur!

Uiteraard staat Val Thorens ook bekend om zijn après-ski mogelijkheden. Meezingen en dansen met Joël Borelli en Sonny’s Inc. in de feesttent van Le Monde staan iedere avond op het programma. Op woensdag gaan we naar de 360 bar op de piste om te feesten en sluiten we de avond af met vuurwerk!

DW2014-03

We sluiten de vakantie af met heerlijke kaasfondue en raclette in Restaurant au Mazot, waarna de niet-gebruikte bodywarmer, het niet-gebruikte glitterjasje en de in Val Thorens gekochte tandenborstel weer ingepakt worden.

De concentratie is inmiddels nóg verder te zoeken, maar met de afgelopen skivakantie nog vers in gedachten heb ik nu alweer zin in het nieuwe winterseizoen!