Kirchberg: populaire bestemming met bruisende après-ski en evenementen

Uitbundige après-ski, wekelijkse evenementen, een hoop gezelligheid en een prachtig skigebied. Dat zijn de woorden die Kirchberg het best omschrijven. Deze populaire wintersportbestemming is van alle voorzieningen voorzien en heeft alles in huis voor een onvergetelijke wintersport in de Alpen. Wat maakt Kirchberg en het skigebied Skigrossraum Kitzbühel zo ongekend populair? Lees snel verder!

Kirchberg

Kirchberg behoort tot een van de meest gezellige en populaire skiresorts van Oostenrijk. Wekelijks worden er in Kirchberg evenementen georganiseerd en je geniet hier van een bruisende après-ski en nachtleven. In het centrum hangt een nostalgische sfeer, het wordt gekenmerkt door een authentieke bouwstijl. Jaarlijks bezoeken veel Nederlanders dit gebied vanwege de vele mogelijkheden voor jong en oud in het skigebied Skigrossraum Kitzbühel. Naast het skiën en feesten zijn er ook veel andere faciliteiten en eetgelegenheden in Kirchberg aanwezig. Verveling is iets wat men tijdens een wintersportvakantie in Kirchberg absoluut niet kent! Kirchberg is dan ook een ideale bestemming voor (grote) groepen, er is namelijk voor ieder wat wils.

Skigrossraum Kitzbühel

Om te beginnen is Skigrossraum Kitzbühel maar liefst 2 keer (in 2013 en 2014) uitgeroepen tot beste skiresort door het testportaal Skiresort.de. In dit skigebied zijn er perfecte verbindingen en vernieuwde liftsystemen, waardoor de losse skigebieden uitstekend met elkaar verbonden zijn. Met in totaal 53 snelle kabelbanen geniet je van 179 kilometer aan afdalingen. Dit skigebied is zeer gevarieerd en uitdagend. Van skiën op de pistes tot snowboarden in de funparks en freeriden. Daarnaast beschikt Skigrossraum Kitzbühel over een enorm modern besneeuwingssysteem en wordt er gewerkt met snowfarming: gegarandeerd plezier van sneeuw op de piste!

Aanraders in het skigebied

De skigebieden van Kirchberg, Kitzbühel en de Jochberg met Pass Thurn zijn met elkaar verbonden met de 3-S bahn, een gigantische skilift die een diep dal overbrugt. Hierdoor kun je prachtige tochten maken. Als je door skiet dan kun je de afdaling bij Mittersill nog lekker meepakken en genieten op het terras bij de Resterhöhe met een fantastisch uitzicht over de bergen.

De Kitzbühler Horn lijkt een beetje een ondergeschoven kindje. Maar deze berg heeft een aantal zalige pistes en het is er vaak eens tuk rustiger. Ook liggen hier een een aantal skiroutes, neem daarvoor wel de voorbereidingen en vergeet je lawine-eenheid niet. De Kitzbühler Horn heeft al een aantal nieuwe liften gekregen en bij goede pistecondities kun je tot in het dal van Kitzbühel afdalen. Je komt gemakkelijk op de Kitzbühler Horn met de bus vanuit Kitzbühel.

Skigrossraum Kitzbühel
Skigrossraum Kitzbühel

De jaarlijkse Hahnenkamm-Rennen

Jaarlijks worden in Kitzbühel de wereldberoemde Hahnenkamm-Rennen georganiseerd. De beste skiërs strijden hier tegen elkaar in verschillende categorieën, namelijk de Super G, slalom en de Europa Cup-race op de Streif. De Streif is een internationaal bekende afdaling en behoort tot een van de moeilijkste afdalingen ter wereld met hellingen tot wel 85% en waar sprongen tot wel 80 meter gemaakt worden. Deze winterse wereldkampioenschappen trekken jaarlijks veel bezoekers én verslaggevers van over de hele wereld.

Nog een aantal tips in Kirchberg

Daarnaast hebben wij nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Waar moet je echt heen tijdens je wintersport in Kirchberg en wat is er verder nog te beleven?:

  • Ga langlaufen: Skigrossraum Kitzbühel beschikt over 150 kilometer aan variërende langlaufloipes voor verschillende niveaus. Volg daarnaast bij door de Thurn Bergpas bij maanlicht een 3,3 kilometer lange verlichte route;
  • Maak prachtige wandelingen door de natuur: ontdek zelf de wandelpaden of neem deel aan de georganiseerde tours door het toeristenbureau. Ontdek daarnaast de mogelijkheden van wandelingen met sneeuwschoenen;
  • Bezoek het Skimuseum in Kirchberg;
  • Kom helemaal tot rust in de sauna of het zwembad;
  • Zin om te sporten, maar liever binnen in plaats van buiten? Ga dan squashen of tennissen!;
  • Geniet van après-ski bij de Eisbar. Ook Schatzi’s is erg populair;
  • Wil je graag door feesten tot diep in de nacht? Ga dan naar de Hollandse nachtclub Showtime, tot 4.00 uur ’s nachts kun je hier helemaal los gaan!

Deze winter naar Kirchberg?

Kun jij ook niet wachten om op wintersport te gaan naar Kirchberg? Bekijk ons aanbod alvast op de website! Mocht je nog vragen hebben over de bestemming of accommodatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze reisadviseurs zorgen voor jouw onvergetelijke wintersportvakantie!