Les Menuires in hart Trois Vallées: waarom moet ik er echt naar toe?

Eindeloze pistes en onuitputtelijke mogelijkheden. In Les Menuires raak je nooit uit geskied. Daarnaast is Les Menuires het voordeligste skigebied van Les Trois Vallées en dat was jarenlang goed te zien. Onfraaie gebouwen droegen niet bij aan het beeld van een fantastisch skiparadijs, maar daar is verandering ingekomen. Les Menuires heeft zich ontwikkelt tot een topbestemming voor een brede doelgroep. Van jonge gezinnen tot oude skifans, in Les Menuires is voor elk wat wils. Waarom jij ook eens een bezoekje zou moeten brengen aan Les Menuires vertellen wij je hier. 

Oude glorie

Vijftig jaar geleden werd dit dorp gebouwd met de pijlers ‘comfort’ en ‘functionaliteit’ als grootste eisen. Hoge massieve betonnen gebouwen werden uit de grond gestampt. Vandaag de dag maakt de architectuur een ware ontwikkeling door. Compleet nieuwe wijken worden gebouwd met luxe hotels en traditionele chalets als eyecatchers. Ze geven de stad in zijn compleetheid een frisse en moderne look. Naast de betaalbare appartementen groeit het aanbod van luxe hotels, restaurants en wellness voorzieningen gestaag. Je hebt met Les Menuires dus niet alleen een goede wintersportbestemming te pakken maar ook een plek waar je heerlijk kan ontspannen.

spa

Les Menuires: snel op de pistes

Waar je ook verblijft, je bent altijd in de buurt van de piste. Daarnaast mag wel gezegd worden dat dit skigebied het beste van de wereld is. Met een sneeuwzekerheid die door het zogenoemde ‘sneeuwgarantie contract’ vastgesteld is en een breed scala aan faciliteiten, kunnen we wel stellen dat Les Menuires een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft en daarmee het beste biedt voor ieder budget. En wat dacht je van het grote aantal liften die je door het uitgebreide gebied brengen.

Borrelen

De après-ski is leuk, maar voor de diehards misschien net iets te rustig. Gelukkig zijn er genoeg leuke après-ski gelegenheden in de buurt. Als je de uitgebreide skipas neemt van Les Trois Vallées, dan kun je ook naar Val Thorens ( en La Foulie Douce). Na de après-ski sjees je naar een van de vele restaurantjes voor een lekkere maaltijd.

Happy family

Les Menuires is tot slot een echte gezinsbestemming met allerlei activiteiten en opvang voor kinderen. Bovendien is het skigebied goed voor zo’n 600 kilometer aan piste, je raakt dus echt nooit uit geskied en zijn flinke dagtochten mogelijk. Ook dankzij de groene en blauwe pistes kun je met het hele gezin mooie tochten maken.  Met zo’n groot gebied is het logisch dat er meer te doen is dan enkel skiën en snowboarden. Er zijn heel veel andere activiteiten als rodelen, mountainbiken in de sneeuw en niet te missen off-pistes. De vele pluspunten van dit gebied zijn niet onopgemerkt gebleven, daarom is de kans klein dat je alleen op de piste bent.

roc'nbob_lesmenuires@cyril_cousin

Must stays

Natuurlijk is er in dit grote skigebied een nog grotere keuze aan appartementen en hotels. Summit Travel heeft diverse accommodaties voor jou beschikbaar. Een echte eyecatcher is Chalet du Soleil Trendy: comfortabele appartementen die ruimte bieden voor maximaal 14 wintersporters en leuk geprijsd is. Voor mensen die luxe en wellness belangrijk vinden is Les Clarines een echte aanrader. Of wat dacht je van Chalet de l’Adonis, die een beetje van beide biedt. Het moge duidelijk zijn, ook in de keuze van appartementen is er in Les Menuires voor elk wat wils.

Zou jij naar Les Menuires willen?