Les Sybelles: grootschalig en veelzijdig skigebied voor ieder niveau!

St. Sorlin d'Arves

Les Sybelles is een uitgebreid, gevarieerd én milieuvriendelijk skigebied in de Franse Alpen. In dit skigebied vind je 6 gezellige en authentieke bergdorpen waar je kunt verblijven tijdens je wintersportvakantie. Deze dorpen staan bekend om het behouden van de typische Franse sfeer, waardoor er een gemoedelijke ambiance is. Dankzij het uitgebreide aanbod aan pistes is Les Sybelles een populaire wintersportbestemming voor velen. Je zult in dit skigebied verschillende gezelschappen tegenkomen: van families met kinderen tot groepen met studenten. Les Sybelles heeft voor ieder wat wils!

Skigebied Les Sybelles

Het skigebied Les Sybelles behoort tot een van de grootste en meest uitgestrekte skigebieden van Frankrijk. Les Sybelles beschikt over 310 kilometer aan pistes en bestaat uit 6 deelgebieden: St. Sorlin d’Arves, Le Corbier, St. Jean d’Arves, La Toussuire, Bottières en St. Colomban Villards.  Deze gebieden zijn allemaal met elkaar verbonden. Hierdoor kun je tochtjes maken door het gebied. Les Sybelles heeft voornamelijk rode en blauwe pistes: 82 kilometer blauwe pistes, 209 kilometer rode pistes en 19 kilometer zwarte pistes. Dit skigebied is perfect voor beginners en families met kinderen. Voornamelijk St. Colomban Villards, Bottières en St. Jean d’Arves zijn ideaal voor families en rustzoekers. Echter zijn er met zwarte pistes en off-piste afdalingen ook voldoende uitdagingen voor gevorderde skiërs. Voor snowboarders zijn La Toussuire en Le Corbier aantrekkelijke bestemmingen. Ontdek hier de halfpipe en het snowpark om aan je tricks te werken. Al met al heeft het skigebied Les Sybelles vele verschillende mogelijkheden voor verschillende doelgroepen.

St. Sorlin d’Arves

Centraal in het skigebied Les Sybelles ligt het zonovergoten skidorp St. Sorlin d’Arves aan de voet van de bergpas ‘Col de la Croix de Fer’. Dit langgerekte, authentieke dorp ligt op een hoogte van 1600 meter. In dit skidorp vind je nog veel oude gebouwen in combinatie met nieuwere gebouwen. Vrijwel alle gebouwen zijn laagbouw, waardoor St. Sorlin d’Arves zo sfeervol is. Het eigen skigebied beschikt over 120 kilometer aan pistes en 35 gevarieerde afdalingen voor beginners én gevorderden. De pistes zijn ook erg overzichtelijk, dus ideaal als je eens aan je techniek wil werken. Ook zijn er twee parken: Snowpark en Easypark. Ontdek daarnaast de levendige après-ski in St. Sorlin d’Arves. Dit skidorp trekt in het laag- en tussenseizoen ook veel studenten. Je vindt hier ook moderne skiresorts, maar het dorpse en authentieke karakter is nooit verloren gegaan! Vanuit St. Sorlin d’Arves kun je snel naar het hoogste punt van het gebied, bij les 3 Lacs op 2620  meter om te genieten van een panoramisch uitzicht over die prachtige witte bergtoppen.

St. Sorlin d'Arves
St. Sorlin d’Arves

Zeer milieuvriendelijk skigebied

Les Sybelles staat bekend als een zeer milieuvriendelijk skigebied. Dit skigebied onderscheidt zich met name van andere skigebieden door de extra zorg en aandacht voor het milieu. Bij het ontwerpen van het skigebied is er zorgvuldig nagedacht over de gevolgen voor het milieu. De pistes en de plaatsingen van liften zijn allemaal ontworpen om het landschap van het prachtige Les Sybelles zoveel mogelijk te beschermen en zo min mogelijk aan te tasten. De pistes worden dan ook goed onderhouden, waardoor het een ideale wintersportbestemming is.

Sledehondentochten en paragliding

Wil je de natuur en omgeving op een andere manier ontdekken dan per ski’s of snowboard? Heb je al eens gedacht aan sledehondentochten? Neem plaats op een slee en laat je voorttrekken door een groep enthousiaste honden door de mooie witte wereld. Op deze manier kun je heerlijk rondkijken en genieten van de omgeving en uitzichten. Daarnaast is het een aanrader om het skigebied vanuit de lucht te bewonderen. Met paragliding heb je adembenemende uitzichten van bovenaf. Bewonder de pistes en ook het dorp waar jij verblijft.

Sledehondentochten door de sneeuw
Sledehondentochten door de sneeuw

Tips voor uitgaan

Les Sybelles staat bekend als een van de goedkopere wintersportbestemmingen. Je kunt er perfect genieten én betaalt niet al te veel, wie wil dat nou niet? In het centrum van St. Sorlin d’Arves vind je diverse authentieke en gezellige restaurants waar je kunt genieten van de Franse keuken. Le Barock is een gezellig restaurant met een terras direct aan de piste. ’s Middags begint hier de après-ski al. Ook een echte aanrader is ‘Le Choucas’. Buiten kun je op het terras heerlijk aan de piste zitten en binnen krijg je het knusse huiskamergevoel tijdens het eten. Je voelt je hier al gauw thuis en echt welkom. Ten slotte is ‘La Grotte de Yeti’ de place to be voor après-ski!

Op zoek naar jouw ultieme wintersportvakantie?

Ontdek ook de andere Franse skigebieden op ons blog en laat je verrassen door de mogelijkheden in de gebieden. Heb jij specifieke wensen of vragen of kun je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van jouw ultieme wintersportvakantie? Onze reisadviseurs staan voor je klaar en helpen je graag verder! Bekijk alvast Les Chalets de l’Arvan II in St. Sorlin d’Arves of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer mogelijkheden!