Met de skitrein naar de sneeuw: comfortabel reizen naar de wintersport!

Ga je deze winter op reis naar de Alpen? Dan zul je in eerste instantie denken aan een autoreis van 9 á 11 uur of een korte vlucht inclusief transfer. Er bestaat echter nog een ander prachtig alternatief, namelijk de skitrein.

Naast bus- en vliegreizen, organiseert Summit Travel nu ook treinreizen naar de Alpen. Het voordeel van de skitrein is natuurlijk dat je lekker kunt relaxen en niet continue op het verkeer hoeft te letten. Je stapt op een van de stations op in Nederland en kunt ’s nachts slapen. Tip: de grote tas en je materiaal gaan meestal in een aparte ruimte, neem daarom je spulletjes voor de nacht mee in je handbagage.

Skitrein. Bron Treinreiswinkel

Verschillende skitreinen

Tijdens de Krokusvakantie rijdt de Krokus Express, deze trein rijdt overdag, zodat jij en je kinderen relaxed aankomen op de bestemming.

De Alpen Express vertrekt op vrijdagnamiddag/ begin van de avond naar de wintersportgebieden en rijdt de nacht door, zo kun je dus de ogen sluiten en de volgende dag wakker worden in een winterse wereld. Wanneer je kiest voor de Alpen Express heb je verschillende mogelijkheden:

Couchette rijtuigen

Dit type is geschikt voor 6 personen en beschikt over comfortabele stoelen die ’s avonds omgebouwd worden tot ligplaatsen. De verduisteringsgordijnen zorgen ervoor dat je lekker kunt slapen. Het zijn eenvoudige coupés met toiletten en wasruimtes op de gang. Lakens, dekens en kussen zijn inbegrepen. Ontbijt kan extra worden bijgeboekt. De treinsteward deelt rond 21:30 de slaappakketten uit en helpt met opdekken van de bedjes.

Couchette rijtuigen (extra rustig)

Deze extra stilte coupés zijn geschikt voor maximaal 5 personen en beschikken over klimaatbeheersing en extra rustig rijcomfort. Deze rijtuigen bevinden zich naast de slaaprijtuigen en aan het einde van de trein, waar het extra rustig is. Verder geldt voor dit type rijtuig hetzelfde als de standaard couchette coupés. Zowel de 5 als de 6-persoons couchette kan per losse plaats of als privécoupe geboekt worden.

Slaaprijtuigen

Wanneer je gaat voor luxe en comfort, dan zijn er de slaaprijtuigen. Deze zijn geschikt voor maximaal 3 personen en alleen als privé coupe te boeken. Je krijgt dan wel een bed met echt matras, die overdag omgebouwd wordt tot stoel.

De skitrein is een unieke manier om te reizen, het begint al als je instapt in de Alpen Express en je naar je coupé wordt gebracht. De Alpen Express heeft ook een barrijtuig voor jouw biertje en feestje. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Het zachte geschommel zorgt ervoor dat je daarna fijn slaapt. Bijkomend voordeel: je hebt een dag extra om te skiën vanwege de vroege aankomst en late vertrek! Je  hoeft je ook geen zorgen te maken over de transfer: deze wacht ook tot iedereen er is om af te zetten bij de accommodaties.

Mijn persoonlijke mening: Ik vond het een leuke manier van reizen, ik was uitgeruster dan dat ik met de bus op reis ging. De treinen zijn wat gedateerd, maar dat vond ik juist een van de charmes van het reizen met de trein. De treinstewards waren netjes en behulpzaam. En op de terugreis: Om half acht in de avond stapten wij op, volgens mij lag ik om 21:00u al in dromenland tot we arriveerden in Eindhoven.

De Alpen Express brengt je naar diverse plaatsen in de Alpen en in de buurt van diverse bekende skibestemmingen. Naast de treinreis regelt Summit Travel ook nog een eventuele transfer. Bekijk snel de mogelijkheden, prijzen en ook naar welke accommodaties jij met de trein kunt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *