Na 10 km steile dalafdaling direct de kroeg in

Het grootste Sinterklaascadeau voor de Zillertal Arena, het skigebied van Gerlos, had de opening moeten zijn van de nieuwe dalafdaling naar Zell am Ziller. Die is na vijf jaar hard werken eind oktober namelijk opgeleverd. Puur technisch dan. Met alles erop en eraan. Kunstsneeuwinstallaties sowieso. Nu moet alleen moeder natuur nog even meewerken en dat wil momenteel niet echt. Wordt dat snel beter?

De dalafdaling met de meeste hoogtemeters van Oostenrijk (1930m van het Übergangsjoch op 2500m naar het dalstation op 570m) is dicht. De rest van het skigebied is wel open want de Zillertal Arena is synoniem met ultieme sneeuwzekerheid. Alleen die dalafdaling. Die had een betere start verdiend. Op Wintersportweerman.nl lees je na hoe de huidige El Ninjo vermoedelijk debet is aan de warmte in de Alpen. Op die website lees je ook dagelijks hoe het met de kansen staat dat het spoedig wel tot helemaal beneden wit is en dat deze piste voor het eerst geskied kan worden.

Pittig verhaal

Straks als het dan zo ver is… overbrug je dus 1930 hoogtemeters in een ‘skiabfahrt’ van ruim 10 kilometer. Voorheen moest men met een gondel vanaf het middenstation van de Wiesenalm naar beneden. Straks kun je dit dus ook skiënd afleggen. Het is hierbij wel belangrijk te weten dat het op het laatste stuk gaat om een steile zwarte piste. Een beginner zal er dan ook weinig te zoeken hebben (gelukkig blijft de gondel gewoon in bedrijf). Vanaf het middenstation ski je ongeveer 2,2 kilometer tot je het dalstation bereikt. Een mooie toevoeging voor het skigebied en een leuke uitdaging voor de fanatieke skiër.

afdaling

De nieuwe dalafdaling: besneeuwd en wel (bron: Zillertal)

Gezellige afsluiter

Eenmaal aangekomen in het dal bij Zell am Ziller vind je heel gezellige après-ski bars, waaronder De Saustad´l bij het dalstation van de Rosenalmbahn of Joggl Kessl bij het dalstation van de Karspitzbahn. Hoewel Zell am Ziller het qua feestreputatie aflegt tegen naaste buren Mayrhofen en Gerlos is het er onderaan de piste altijd mega gezellig. Het dorp doet de traditionele après-ski eer aan en het recept is simpel: direct vanaf de piste met de skikleding aan de kroeg in en ‘party machen’.

apres ski

Met genoeg vaart ski je zo de après-ski in

Vanaf dit jaar kun je dus al skiënd het dalstation van Zell am Ziller bereiken en gelijk de après-ski induiken. Wat wil je nog meer?

afdaling 2

Ingezoomd op de oude en de nieuwe pistekaart.

Een met een  drone gefilmde impressie van de nieuwe afdaling volgt nu:

Volg de Zillertal Arena intensief met de avonturen van de bloggers Frank & Mike die er weer een heel seizoen verblijven. Surf hiervoor naar: blog.zillertalarena.com (of zillertalarena.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *