Obergurgl-Hochgurgl vernieuwt met multifunctioneel dalstation en moderne 10-persoons Gondel

dalstation 8

Hypermoderne liftinstallaties, nieuwe pistes, onderlinge samensmeltingen; skigebieden doen tegenwoordig van alles om tot de top de behoren. Heel voordelig voor ons wintersporters natuurlijk. Obergurgl-Hochgurgl gaat ook mee in deze trend en heeft er sinds deze winter een comfortabele 10-persoons gondel en een prestigieus nieuw dalstation bij.

Top Mountain X-Point

Op 2175 meter vind je deze winter het Top Mountain X-Point. Dit is een multifunctioneel gebouw met een oppervlakte van 6060 vierkante meter. Je treft hier het dalstation van de nieuwe Kirchenkar Gondel, een restaurant met panoramaterras en een motormuseum dat in april 2016 geopend zal worden. Het restaurant heeft binnen plaats voor 280 personen en buiten maar liefst voor 360. Tevens bevindt zich bij Top Mountain X-point het tolstation voor de Timmelsjoch Hochalpenstraße, de hoogste bergpas van de Oostelijke Alpen(2500 meter). Deze pas is in de winter gesloten, maar in de zomer erg populair onder motorrijders en mountainbikers.
Het design van Top Mountain X-Point past bij de bergachtige omgeving en is gedaan door de Tiroolse architect Michael Brötz. In het teken van milieuvriendelijkheid heeft hij hout gekozen als voornaamste bouwmateriaal. Echter heeft dit hele project wel aardig wat gekost: een schamele vijftien miljoen euro.

Dalstation 1
Prachtig uitzicht vanaf grote hoogte

Kirchenkarbahn Sektion 1

De meest interessante toevoeging is ongetwijfeld de nieuwe Kirchenkar gondellift.
Het Kirchenkargebiet is populair onder de wintersporters en was voorheen toegankelijk met sleepliften. Een nieuwe gondel zorgt sinds deze winter voor een comfortabelere en vooral snellere toegang naar boven. De uitgerekende capaciteit van de Kirchenkar Gondel bedraagt 2400 personen per uur en binnen ongeveer vier en halve minuut klim je tot een hoogte van 2629 meter. Het nieuwe liftsysteem telt 43 cabines met stoelverwarming en ruimte voor tien personen. Op de pistekaart gaat deze nieuwe gondel onder de naam Kirchenkarbahn Sektion 1. Dit komt omdat er voor 2016 een tweede deel op de planning staat die je nog hoger de berg op zal brengen. Gunstige vooruitzichten dus voor Obergurgl-Hochgurgl.

dalstation 2
Deel twee van de Kirchenkarbahn staat al op de huidige pistemap

Bij het toeristenbureau van het Ötztal verwachten ze dat de bouw van  ‘Top Mountain X-Point’ een ware trekpleister gaat zijn voor toeristen. Zowel ‘s winters als ’s zomers. Ons lijkt het in ieder geval een prima toevoeging aan een toch al prachtig skigebied.

Enkele impressies van ‘Top Mountain X-Point:

dalstation 3
De kabelbaan is er, nu de sneeuw nog
dalstation 4
Een blik de andere kant op
Dalstation 4
In de avond ligt Top Mountain X-point er mooi verlicht bij
dalstation 6
Het motormuseum zal in april 2016 openen

Dalstation 7