Sankt Anton: zeer populair, modern en uitbundige après-ski

Sankt Anton in Ski Arlberg

Sankt Anton in Ski Arlberg is een perfecte wintersportbestemming voor levensgenieters. Je vindt hier alles voor een onvergetelijke wintersport in de Oostenrijkse Alpen. Van luxe accommodaties tot een hoop gezelligheid tijdens mooie après-ski feesten. Daarnaast is het een uitgestrekt skigebied met vele mogelijkheden voor ervaren en beginnende skiërs. Ten slotte zijn er ook nog genoeg andere dingen te beleven in Sankt Anton buiten de pistes om. Waar wacht je nog op?!

Sankt Anton

Chique, uitbundige après-ski en luxe accommodaties omschrijven Sankt Anton in het kort. Dit skidorp is niet voor niets één van de bekendste wintersportplaatsen van Oostenrijk. Ondanks de uitbreidingen door de populariteit, is de dorpskern altijd authentiek en exclusief gebleven. Ontdek hier de Oostenrijkse tradities in combinatie met internationale invloeden. Daarnaast is een deel van het centrum autovrij, waardoor je heerlijk ongestoord door de straten kunt wandelen. De vele uitgaansgelegenheden zorgen voor een bruisend après-ski leven. Begin met feesten aan het eind van de middag en voor de echte liefhebbers kan er gefeest worden tot diep in de nacht. Sankt Anton is dan ook zowel voor groepen als gezinnen en families een interessante én aantrekkelijke wintersportbestemming.

Het centrum van Sank Anton
Het centrum van Sankt Anton

Skigebied Ski Arlberg

Sankt Anton maakt deel uit van één van de top skigebieden van de Alpen: Ski Arlberg. Gelegen op de grens van Vorarlberg en Tirol vind je in Ski Arlberg een uitgestrekt skigebied met pistes voor elk niveau. Ontdek zo’n 338 kilometer sneeuwzekere pistes. Daarnaast beschikt het skigebied over het meest moderne liftennetwerk. Wist je dat sinds het wintersportseizoen 2016/2017 Sankt Anton is verbonden met Zürs en Lech? Ski Arlberg is daarmee het grootste aaneengesloten skigebied van de Oostenrijkse Alpen! Naast de verschillende soorten geprepareerde pistes is dit skigebied ook een walhalla voor offpiste-liefhebbers. Ook zijn er genoeg mogelijkheden voor andere wintersporten, denk aan langlaufen, curling, schaatsen of sledepisten!

Het skigebied Ski Arlberg
Het skigebied Ski Arlberg

Dit mag je zeker niet missen in Sankt Anton

Wat mag je tijdens je wintersportvakantie in Sankt Anton nou echt niet missen? Wij hebben nog een paar tips op een rijtje gezet:

  • De Mooserwirt: één van de meest bekende après-ski gelegenheden. Gelegen op de piste boven het dorp kun je hier vanaf 16.00 uur al helemaal los gaan en genieten van de après-ski;
  • Het Wellness Center: ook aan ontspanning is gedacht in dit skidorp. Naast het skiën en après-skiën is het soms ook lekker om even bij te komen. In het Wellness Center ben je dan aan het juiste adres;
  • Het Arlrock Center: in het Arlrock Center kun je verschillende sporten beoefenen. Ga bijvoorbeeld klimmen of indoor tennissen. Daarnaast kun je hier ook bowlen;
  • Bezoek het Skimuseum: ontdek in dit museum alles over de ontdekkers van de Arlbergpistes. Ook vind je hier meer informatie over de oprichter van de eerste skischool ter wereld.
De Mooserwirt
De Mooserwirt

Ben jij overtuigd?

Spreken al deze punten jou ook zo aan en lijkt een wintersportvakantie naar Sankt Anton jou ook geweldig? Summit Travel zorgt graag voor jouw onvergetelijke vakantie naar deze wintersportbestemming. Bekijk alvast onze accommodaties online! Heb je nog vragen over het dorp, skigebied of de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, onze reisadviseurs helpen je graag verder.