Seizoensopening 2018/2019: wanneer opent jouw favoriete skigebied?

Kun je niet wachten om weer op wintersportvakantie te gaan? Elke dag weer genieten van de verse laag sneeuw die is gevallen, lekker eten en natuurlijk gezellige (après-ski)feesten. Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en begint het af te koelen. Ontdek of jouw favoriete wintersportbestemming in deze lijst staat en wanneer de seizoensopening 2018/2019 is!

Seizoensopening Kitzbühel

Het eerste skigebied uit deze lijst is Kitzbühel. Kitzbühel, met 169 kilometer aan perfect geprepareerde pistes, opent op zaterdag 13 oktober. Weet je wat deze seizoensopening zo speciaal maakt? Kitzbühel is het eerste niet-gletsjergebied dat opent in de Alpen! Geniet hier van de goed ‘bewaarde’ sneeuw en daarnaast prachtige pistes!

Val Thorens

Vanaf 17 november 2018 gaat ook het wintersportseizoen in Val Thorens weer van start. Deze opening wordt feestelijk gevierd. Van 24 november tot 28 november 2018 vindt het jaarlijks terugkerende evenement ‘La Grande Première’ plaats. Dit is hét moment om de nieuwste producten voor het nieuwe wintersportseizoen te testen en persoonlijk advies te ontvangen. Er zullen maar liefst 57 merken aanwezig zijn, waaronder Oakley, Dynaster en Roxy. Daarnaast zal er op zaterdag een concert plaatsvinden!

Seizoensopening Ischgl

Ischgl staat keek op keer bekend om één van de meest spectaculaire seizoensopeningen. Van 22 tot 24 november 2018 wordt het begin van het nieuwe wintersportseizoen weer feestelijk gevierd! Elk jaar komt er een bekende artiest het skigebied officieel openen met een spetterend concert. Op 24 november 2018 zal Jason Derulo dit jaar het ‘Top of The Mountain Openingsconcert’ verzorgen. Wist je dat je met een geldige skipas gratis toegang hebt tot dit concert?

Saalbach

Het skigebied van Saalbach zal dit jaar vanaf 30 november weer geopend zijn. Van 7 tot 9 december 2018 wordt deze opening feestelijk gevierd met het BERGFESTival. Dit jaar worden de optredens verzorgd door onder andere Granada, Seiler & Speer en Chuck Ragan. Het belooft weer een mooie seizoensopening te worden!

Seizoensopening Damüls

Het geliefde familieskigebied Damüls met brede pistes voor alle niveaus opent dit jaar vanaf 1 december. Damüls kent een lang skiseizoen, want het gebied is tot ongeveer half april 2019 geopend! Dit skigebied staat bekend als knus, gezellig en sfeervol. Daarnaast staat Damüls bekend als een vrij sneeuwzekere bestemming; het is dus een echte aanrader voor gezinnen!

Mayrhofen

1 december 2018 start ook het wintersportseizoen in het gevarieerde skigebied bij Maryhofen weer! Op zaterdag 15 2018 december vindt het spectaculaire evenement ‘Rise and Fall’ weer plaats in Mayrhofen. Onder het motto ‘Four people, one team, no mercy!’ strijden zo’n 50 teams tijdens een estafette om de eerste plaats! Rise voor de tour-skiërs en mountainbikers én Fall voor de paragliders en skiërs.

Châtel

Daarnaast zal naar verwachting vanaf 15 december 2018 het wintersportseizoen in Châtel weer van start gaan! Dit Franse dorp in het skigebied Les Portes du Soleil zal ook dit jaar weer velen wintersporters ontvangen. Het gehele skigebied Les Portes du Soleil zal vanaf 23 december 2018 weer geopend zijn.

Wat is jouw favoriete skigebied?

Staat jouw favoriete skigebied in dit lijstje met de seizoensopening voor 2018/2019? We hoeven niet heel lang te wachten voordat we weer de pistes op mogen! Onze reisadviseurs helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw onvergetelijke wintersportvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *