St. Anton am Arlberg: geen bontjassen maar toch…

In de categorie allround is dit dorp een echte topper. Het skigebied in Tirol biedt een thuis aan iedereen die van wintersporten, après-skiën en een beetje luxe houdt. Voor vrienden die samen op vakantie gaan tot families die gezellig een weekje naar de sneeuw gaan. Sankt Anton am Alberg, zoals het bergdorpje werkelijk heet, heeft grote pluspunten en vele mogelijkheden. Summit Travel zette het voor jou op een rij.

Fuiven na vijven
In dit skigebied vind je naast heel veel andere kroegen de Mooserwirt, die je als Nederlander niet mag missen op je après-ski lijstje. Jaarlijks vinden hier duizenden liters bier hun weg van de tap naar het glas. Stevige après-ski liedjes klinken hier dagelijks uit de speakers. DJ Gerhard draait hier sinds mensenheugenis zijn oude vertrouwde plaatjes naar tevredenheid van zijn vele fans. Inmiddels is hij begonnen met het inwerken van zijn zoon, die het dj-vak met de paplepel ingegoten heeft gekregen. Dagelijks om 16.00 uur spoedt men zich naar de officiële opening van de Moos met de Countdown van Europe. Waar na een paar uur lallen om 20.00 uur het tijd is om je weg naar het dal te vinden. De blauwe piste die dan op je te wachten ligt is waarschijnlijk de spannendste van de dag.

st-anton-apres-ski-mooserwirt

Happy family
Niet alleen feestende mensen vertoeven hier graag, St. Anton is ook het ideale dorp voor gezinnen. Door het ruime aanbod aan skischolen en de vele mogelijkheden is dit een fijne bestemming voor het gezin. Mama en papa kunnen de hort op terwijl er voor de kinderen gezorgd wordt op of naast de piste, bijvoorbeeld in Kinderland vlakbij het dalstation van de Galzigbahn. En niet geheel onbelangrijk, het is (vanaf Utrecht) acht à negen uur rijden. Waardoor het voor de kleintjes een behapbare reis is.

kinderland-st-anton

Niet-skiërs
Niet alleen op de piste is er genoeg afwisseling. Ook beneden in het dal kun je je goed vermaken. Vele restaurantjes en cafés bieden een fijne plek om lekker op te warmen en te genieten van de lekkerste hapjes en drankjes. Voor een stevige wandeling en prettige langlaufroute ben je hier ook op je plek. Maar St. Anton heeft ook een heuse klimhal en er is een disco bowling. Je kunt ook altijd nog de bus pakken voor een dagje in het nabijgelegen Lech, waar je met een beetje geluk de Oranjes kan spotten.

Hittegolf
Wat helemaal te gek is aan St. Anton is het wellnesscentrum waar fitness, sauna en overdekte zwembaden op je wachten. Voor iedereen die even helemaal tot rust wil komen na een actieve dag op de latten. Je kunt stellen dat St. Anton een skidorp is van luxe, waar de prijzen net iets hoger zijn dan gemiddeld. Maar nog lang niet zo hoog als in de omliggende dorpen Lech en Zürs. Er komen in St. Anton niet alleen sterren, ook de ‘normale’ mens komt hier graag.

Uitdagend
Bovendien is het skigebied erg uitdagend en dus ook echt geschikt voor de alpinisten onder ons. Met stevige afdalingen en pittige off-pistes waar je u tegen zegt en een totaal aan 157 kilometer piste voor St. Anton alleen. Dit is nog zonder de pistes van Lech en Zürs, die automatisch bij de skipas inbegrepen zijn. Bovendien is de sneeuwzekerheid zeer groot. Bijzonder zijn de vele uitgezette maar ongeprepareerde skiroutes. Daarnaast is het skigebied zeer geschikt voor freestylers/freeriders met bergtoppen als Valluga en Rendl.

We kunnen stellen dat St. Anton am Arlberg een echte allrounder is tussen het aanbod van  skidorpen. Van feesten tot relaxen en dat in stijl: St. Anton is de plek waar het allemaal samenkomt. Voor iedereen die van een beetje luxe houdt en niet vies is van een stevige afdaling is dit skigebied een overtuigende match. Benieuwd naar ons aanbod, kijk dan hier.

Ben jij ook al eens in St. Anton geweest? Laat jouw reiservaring achter in een reactie. 🙂