Top 3 familiegebieden in de Oostenrijkse Alpen

Deze winter wil je weer met de hele familie op wintersportvakantie en er moet voor iedereen genoeg te doen zijn. Een wintersport moet dan ook onvergetelijk zijn voor jong en oud. Niederau, Serfaus en Westendorf staan bekend als echte familiegebieden in Oostenrijk. Zowel ouders als kinderen kunnen hier ongestoord genieten van de sneeuw. Maak je als ouder geen zorgen over de kinderen, zij vermaken zich goed bij de skischolen, maken nieuwe vriendjes én leren skiën zodat ze binnenkort mee de pistes op kunnen. Ontdek meer over deze 3 familiegebieden en ga met de familie op wintersport!

Niederau

De eerste bestemming uit de lijst met familiegebieden is Niederau. Niederau is een ideale bestemming voor een wintersport met het hele gezin. In dit gemoedelijke skidorp is er nog geen sprake van massatoerisme. Niederau is dan ook een sfeervol skidorp voor jong en oud met de gastvriendelijkheid van Oostenrijkse klasse. Dit skidorp maakt onderdeel uit van het skigebied Ski Juwel met 145 kilometer aan pistes. In het dal zijn er zeer brede oefenweides aangelegd waar kinderen uitgebreid kunnen oefenen. Daarnaast hebben de skischolen in Niederau eigen oefenweides. Maak kennis met Kinderland Ski & Smile, Bobos Kinderclub Niederau, Juppi Kid’s Club, Frosty’s Schneewelt én nog veel meer!

© Copyright 2018 Wildschönau Tourismus

© Copyright 2018 Wildschönau Tourismus

Serfaus

De tweede bestemming uit de top 3 familiegebieden in Oostenrijk is Serfaus. Dit gebied staat ook bekend om zijn kindgerichte aanpak, maar waar ook voor de andere gezinsleden ruim voldoende te doen is. In het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis vind je 212 kilometer aan gevarieerde pistes voor ieder niveau. De vele faciliteiten zorgen ervoor dat Serfaus een echte familiebestemming is. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het Murmlipark. Midden in het dorp ligt dit kleine pretpark en het is een paradijs voor (kleine) kinderen. Daarnaast vermaken kinderen zich perfect bij de kinderweides op de piste, waaronder de Kinderschneealm. Ook Berta’s Kinderland mag niet overgeslagen worden! Ten slotte zorgen de leuke mascottes voor extra plezier en aanmoediging bij het oefenen en spelen op de piste.

Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Westendorf

Ook Westendorf mag zeker niet missen in de top 3 familiegebieden voor de wintersport. Westendorf is een levendig en tegelijkertijd gemoedelijk skidorp en is zeer geliefd onder Nederlandse wintersporters. Voor de hele familie is er in Westendorf en de omgeving genoeg te beleven. Maak met de hele familie mooie dagtochten of kies ieder voor een afdaling van je eigen niveau. Kinderen vermaken zich daarnaast uitstekend in Top Kinderland en Bobo Kinderland in het dal van Westendorf. Op de oefenweides zullen zij het skiën helemaal onder de knie krijgen. Ook Bobo de pinguïn en Hubsi de sneeuwhaas zul je hier tegen komen. Dit zijn de mascottes die hier aanwezig zijn.

Westendorf in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

Westendorf in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

Ga jij naar een van deze familiegebieden?

Wij zijn benieuwd wat jouw favoriete familiegebied is, laat het ons weten! Mocht je nog vragen hebben over deze top familiegebieden of over andere bestemmingen, Summit Travel helpt je graag verder! Onze reisadviseurs zorgen ervoor dat je met de hele familie een onvergetelijke wintersport zult beleven in de Alpen. Neem ook voor vragen vrijblijvend contact op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *