Met welk vervoersmiddel ga jij naar je wintersportbestemming?

Er is niets fijner dan helemaal ontspannen en uitgerust aan te komen op je wintersportbestemming. Fris en fruitig in de ochtend, middag, avond of misschien zelfs de nacht meteen te kunnen genieten van je vakantie: wie wil dat nou niet? Je kunt uiteraard zelf de auto pakken. Om de paar uur stoppen en even uitrusten en weer door naar de bestemming. Maar kom je dan echt uitgerust aan op je bestemming? Ben je dan niet stiekem moe door het geconcentreerde rijden? Heb je al eens gedacht aan de bus of trein als vervoersmiddel?

De bus als vervoersmiddel naar wintersport

Het is eindelijk zover, je vakantie gaat beginnen! Je stapt in een comfortabele bus op weg naar je wintersportbestemming. De bus vertrekt gewoonlijk in de namiddag of in het begin van de avond, dus onder het genot van een drankje kun je genieten van de film die wordt gedraaid. Later op de avond kruip je heerlijk onder je dekentje in je stoel om nachtrust te pakken, zodat je fit bent voor je eerste dag in de sneeuw. Klinkt dit niet als een perfect begin van jouw wintersportvakantie? De bus is een ideaal vervoersmiddel om uitgerust aan je vakantie te beginnen! Er kunnen touringcars voor groepen worden geregeld én er zijn wintersportpendels voor particulieren. Al met al, voor ieder wat wils!

Met de bus naar je wintersportbestemming

Met de bus naar je wintersportbestemming

Naar welke bestemmingen gaat de bus?

Ga je met een grote groep op reis, vanaf 35 personen is het aantrekkelijk om een touringcar te boeken met je gezelschap. Dan kun je de gehele route zelf bepalen. Geef bijvoorbeeld zelf de opstapplaats aan waar de chauffeur de hele groep op kan halen. De chauffeur brengt jullie vervolgens naar de gekozen accommodatie. Met het bestellen van deze touringcar is het ook mogelijk om de bus gedurende het verblijf op de wintersportbestemming te houden. Geniet zo van meer mobiliteit om bijvoorbeeld een dagje in een ander dorp te gaan skiën met de hele groep.

Wintersportpendels rijden vanuit verschillende plaatsen in Nederland naar Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Ga bijvoorbeeld naar het Italiaanse Selva, het Oostenrijkse Zell am See of het Franse Val Thorens. Deze wintersportpendels boek je bij je reis en de plaatsen zijn per persoon te boeken. Ga je met z’n tweeën op wintersportvakantie of met een kleine groep? Boek dan een stoel in de wintersportpendel! De wintersportpendels zijn niet alleen voor een week op wintersport te boeken, ook voor een mini-ski is het mogelijk om met een wintersportpendel te reizen. Hierdoor kun je ook van een weekend op wintersport optimaal én uitgerust genieten. Bekijk hier de accommodaties en locaties waar je met de bus heen kunt!

Ontspannen met de trein op wintersport

Ook kun je ervoor kiezen om met de trein op wintersport te gaan. Stap op vrijdag in de namiddag/avond in de Alpen Express bij 1 van de 6 Nederlandse opstapplaatsen en word de volgende ochtend wakker in de Alpen. Kies voor een gedeelde coupé of reserveer een privé coupé in de skitrein. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 soorten coupés:

  • Een couchette geschikt voor 6 personen. Voorzien van comfortabele stoelen die ’s avonds omgebouwd worden tot ligplaatsen, met verduisteringsgordijnen en tafeltjes voor eten en drinken. Te boeken als gedeelde of privé coupé;
  • Een couchette geschikt voor 5 personen. Comfortklasse met klimaatbeheersing en extra rustig rijcomfort. Daarnaast comfortabele stoelen die ’s avonds omgebouwd worden tot ligplaatsen, met verduisteringsgordijnen, tafeltjes voor eten en drinken en een stopcontact. Te boeken als gedeelde of privé coupé;
  • Een slaaprijtuig geschikt voor maximaal 3 personen. Deze rijtuigen zijn voorzien van comfortabele bedden met echt matras, die overdag omgebouwd worden tot stoel. Daarnaast is er een wastafel aanwezig in de coupé en een stopcontact. Boek je dit rijtuig? Dan is ontbijt inbegrepen bij de reis!

In de krokusvakantie reis je met de Krokus Express naar de Alpen. De Krokus Express rijdt overdag, waardoor je kunt genieten van de route onderweg. Deze trein beschikt over 6-persoonscoupés die je privé of gedeeld kunt huren.

Zowel in de Alpen Express als in de Krokus Express is er een is er een coupé aan boord waar je een versnapering kunt kopen. Geniet in dit bistrorijtuig van warme en koude gerechtjes en drankjes.

Met de trein op wintersportvakantie

Met de trein op wintersportvakantie

Naar welke bestemmingen met de trein?

Zowel de Alpen Express als de Krokus Express brengen je naar de Oostenrijkse Alpen. Reis bijvoorbeeld naar Kirchberg, het Ötztal of Westendorf. Bekijk hier het overzicht met alle accommodaties en locaties waar je met de trein heen kunt reizen. Via Summit Travel kun je ook meteen je transfer van het station naar je accommodatie bijboeken. Deze transfer brengt je van het station naar je accommodatie, waar je netjes voor de deur wordt afgezet.

Hoe ga jij deze winter op wintersport?

Ben jij al druk bezig met het regelen van je wintersportvakantie? Wij zijn benieuwd hoe jij op wintersport gaat, dus laat het ons weten! Het liefst zelf rijden of toch met de bus of de skitrein ontspannen op reis? Onze reisadviseurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen met het vinden van jouw ideale wintersportvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *