Waarom gaan er zoveel Nederlanders op wintersport naar Flachau?

Een ontzettend populaire bestemming in het assortiment van Summit Travel is Flachau. We zijn op onderzoek uitgegaan en tot de conclusie gekomen: dit is een zéér gezellig & geschikt dorp voor je wintersport!

Lift Flachau ©Flachau Tourismus

©Flachau Tourismus

  1. Snelle en goede liften

Het gebied heeft niet stilgezeten wat betreft de skiliften. De gebieden van Flachau, Wagrain en AlpenDorf zijn in 2017 geclusterd tot Snow Space Salzburg. In 2020/2021 wordt de fusie duidelijk zichtbaar met de afronding van de skiliften Flying Mozart I en II. Ook is de Panorama link vanaf dat seizoen geopend en verbindt de skigebieden Snow Space Salzburg en Flachauwinkl/Kleinarl met elkaar. Vanuit Flachau kun je met 3 snelle liften het gebied in, waardoor de wachtrijen zeer beperkt zijn.

  1. Veel hutten op de piste

Ruim 60 hutten vind je in het skigebied Snow Space Salzburg, waar Flachau bij hoort. Lisa Alm is zo’n plek waar je enorm kunt genieten, het ligt halverwege de Space Jet 2. Je kunt hier terecht voor de heerlijke (en bekende) Oostenrijkse gerechten tot gezellige après Clubbing. Geniet in de zon bij Ansitz/ Otzi-Schirmbar bij de 8er Jet Bergstation. Of daal af tot nabij het dalstation van de Starjet 1 bij restaurant Zum Holzwurm en proef een van de smakelijke gerechten. Dit restaurant van de familie Gappmaier is ook te voet te bereiken over de winterwandelweg en ligt aan de Herman Maier piste.

Hut Flachau ©Flachau Tourismus

©Flachau Tourismus

Er zijn zelfs culinaire skiroutes, zoals “In the tracks of the locals”, waarbij je langs de Kogelalm, Almstadl, Wagrainerhaus, Hachaualm en Krapfenalm komt. We vragen ons alleen af of je na het nuttigen van de lokale specialiteiten je ski-jas nog dicht krijgt…

  1. Kindvriendelijk

In het gebied zijn veel Nederlandstalige skileraren te vinden. Dat is ideaal voor je kinderen, zo kunnen ze gemakkelijk communiceren met hun leraar. Er zijn ook een aantal kinderlanden en oefenweides die direct bij het dorp liggen. Ook zijn nagenoeg alle liften voorzien van een kindvriendelijke beugel, zodat ze er niet zomaar uit kunnen glippen.

  1. Goed aan te reizen

Flachau ligt aan de A10/E55 waardoor je heel de route comfortabel over de snelweg kunt reizen. Het is wel bijna 1000 kilometer, omdat Flachau vrij oostelijk ligt. Je kunt ook met het vliegtuig naar Salzburg vliegen. Je staat dan door middel van een transfer binnen een mum van tijd op de piste. Neem eens contact met ons op voor de mogelijkheden!

  1. De après-ski

Om klokslag 16:00u gaat de sirene af: tijd voor après-ski. De hotspot is natuurlijk de Hofstadl, maar er zijn meerdere plekken waar je kunt après-skiën. Je kunt de après-ski in Flachau een beetje vergelijken met de après-ski in Saalbach. Het publiek is wat minder jong dan in plaatsen als Westendorf of Gerlos. Je kunt alle kanten op qua soort après-ski en daarom is Flachau ook een aanrader voor bedrijfsgroepen.

Proost Flachau 2 ©Flachau Tourismus

©Flachau Tourismus

Een aantal après-ski tips: onderaan bij de Space Jet 1 vind je de Dampfkessel, waar het op zonnige dagen goed vertoeven is op het terras. Je kunt hier après-skiën tot een uur of 9 in de avond! Natuurlijk moet je ook langs bij de Hofdstadl. Hier is de après-ski in Flachau lang geleden begonnen. Het wordt ook niet voor niets de après-ski tempel van Flachau genoemd! In Flachau zijn ook diverse bars te vinden, zoals Ema’s Pub, waar ook regelmatig bands optreden. Er zijn natuurlijk nog tal van andere après-ski gelegenheden en bars, waardoor je ook tot diep in de nacht kunt feesten.

Ben jij al eens in Flachau geweest? Wat zijn je ervaringen? Of heb je tips? Laat het weten in een comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *