Wat is de perfecte accommodatie voor jou?

Verschillende factoren dragen bij aan de ultieme wintersport. Zo hebben je reisgezelschap, het wintersportgebied en de accommodatie een grote impact op het verloop van je vakantie. Maar wat maakt het type accommodatie geschikt voor jouw wintersportvakantie? Wil je genieten van ieder moment samenzijn, of heb je meer behoefte aan privacy aan het einde van de dag? Speel je graag de hele avond spelletjes of ga je liever uit je dak tijdens de après-ski? Het ligt er natuurlijk aan wat je wilt en met wie je gaat. Lees gerust verder voor de voor- en nadelen van alle type accommodaties. Let op: Dit is leerzame informatie voor de beginnende wintersporter, maar wellicht ook voor de ervaren wintersporter. En stiekem maken we tussendoor ook een beetje reclame voor ons eigen aanbod. 😉 

Appartementen

Appartementen boek je in de meeste gevallen op basis van logies. In een appartement heb je een keuken, een woonkamer met eethoek, een of meerdere slaapkamers en badkamers. Het is in een appartement erg gezellig om samen te koken. Sommige grote appartementencomplexen hebben een restaurant, waar je ontbijt en diner bij kunt boeken. Ook kun je bij een aantal appartementen een broodjes service bijbestellen voor het ontbijt. Wij Nederlanders kiezen vaker voor het verblijf in een appartement dan wintersporters uit andere landen. Zo besparen we geld op het verblijf, maar dat compenseren we gelukkig met ruime uitgaven op de piste, in de kroeg en de restaurants… 

Wil je met het hele gezin, een groep vrienden of collega’s in één accommodatie verblijven, dan is een groot appartement heel gezellig. Je hebt zelfs appartementen waar je met 24 personen in kunt verblijven! In de appartementen staat vaak een slaapbank in de woonkamer. Je kunt er ook voor kiezen om een groter appartement te boeken, zodat iedereen een slaapkamer heeft. Dan ligt niemand in de woonkamer te slapen, terwijl de rest nog een biertje drinkt. Als je met een groter gezelschap bent, kun je ook meerdere appartementen in het complex boeken, zodat je gemakkelijk met zijn allen kunt gaan skiën of een après-ski drankje kunt doen!

Wil je vanuit je appartement meteen de piste op (en af) skiën dan heb je een groot aantal ski-in, ski-out appartementen. Appartementen direct aan de piste vind je veel in Frankrijk, hier zijn de appartementen meestal kleiner dan de appartementen in Oostenrijk

Tip: 

Appartementen Austria in het gezellige Flachau zijn een echte aanrader. De appartementen hebben een zeer gunstige ligging en zijn erg sfeervol en comfortabel. De perfecte accommodatie voor een gezellige vakantie met vrienden of familie!

Appartementen Austria
Appartementen Austria

Chalets

Chalets zijn complete woningen met meerdere slaapkamers, badkamers, een woonkamer, keuken en een eigen skikelder. In tegenstelling tot appartementen zijn chalets vaak vrijstaand. Het leuke van een chalet is dat het vaak een terras, openhaard of balkon heeft, ontzettend gezellig dus! In een chalet heb je privacy met je eigen groep en je kunt gezellig samen zijn. Je kunt ’s avonds met zijn allen koken en spelletjes spelen. Chalets zijn daarom erg populair bij grote groepen families, vrienden en collega’s. Appartement eigenaren komen ook wel in de verleiding om hun (vaak grotere) accommodatie een chalet te noemen, dit verkoopt immers altijd beter! Je hebt chalets voor zowel kleine groepen als voor groepen tot 26 personen. Bekijk onze blog met 5 redenen waarom je voor een chalet zou kiezen. 

In een chalet zorg je zelf voor ontbijt en diner, maar het is ook mogelijk om voor een catered chalet te kiezen. Bij een catered chalet staat ontzorgen voorop. De chaletstaf verzorgt het ontbijt, diner en meestal ook een après-ski snack. Ze hebben ook vaak allerlei tips over het gebied, zoals de beste pistes en leuke hutten. Een perfecte keuze als je jezelf lekker in de watten wil laten leggen. 

Tip: 

Chalet Dengg ligt aan de rand van Gerlos. Dit sfeervolle chalet is in typische Tiroolse stijl gebouwd. Je kunt er met 10 personen verblijven en je boekt het chalet op basis van all-inclusive catering, complete ontzorging dus! De perfecte accommodatie voor een onvergetelijke vakantie met familie of vrienden. 

Accommodatie Chalet Dengg

Hotels

Hotels bieden een gevarieerd aantal keuzes wat betreft kamers en verzorging. In hotels kun je kiezen tussen logies en ontbijt, halfpension, volpension of all-inclusive. Wintersporters kiezen vaak voor halfpension, zodat ze na een dag knallen op de pistes, gewoon lekker aan kunnen schuiven. In hotels wordt je kamer dagelijks schoongemaakt en in sommige gevallen op creatieve wijze opgedekt. Vaak worden hotels door families gerund, hoe groter het hotel is, hoe meer familieleden er werken. Dit geeft een gezellige familiare sfeer, wat ontzettend goed bij de wintersport past! 

Wanneer je voor een hotel gaat, kun je zelf kiezen hoeveel luxe je wilt, zo heb je 2- tot 5-sterrenhotels. In de luxe hotels heb je vaak een gezellige hotelbar, sauna-, wellness- en kinderfaciliteiten. Je kunt voor een hotel kiezen dat direct aan de piste ligt zodat je letterlijk vanuit je hotel de piste op en af skiet (ski-in ski-out). De perfecte accommodatie voor kleine en grote groepen die ontzorgt willen worden. 

Tip: 

Hotel Schneeberger in Niederau is een gastvrij en net 3-sterrenhotel centraal in Niederau. Met goede sneeuwcondities kun je zelfs naar het hotel skiën! Het hotel beschikt over een van de après-ski hotspots van Niederau. Perfect voor een onvergetelijk verblijf met vrienden of familie!

Accommodatie Hotel Schneeberger

Pensions

Pensions zijn over het algemeen goedkoper dan hotels en ze zijn beduidend kleiner dan hotels. Dat komt mede doordat er minder extra faciliteiten en luxe worden aangeboden. Afhankelijk van het pension kan er wel ontbijt aangeboden worden. Sommige pensions hebben een sauna en de meeste pensions beschikken over een skiberging. Pensions worden vaak op basis van logies en ontbijt geboekt.

Vaak zijn pensions kleinschalig en in particulier bezit. In de meeste gevallen worden ze gerund door vriendelijke families. De meeste pensions zijn erg knus en je wordt vanwege de kleinschaligheid zeer persoonlijk geholpen. Hierdoor voel je je al snel helemaal thuis tijdens je verblijf! In de kamers zelf vind je alles wat je in een hotelkamer kunt vinden, alleen dan zonder overbodige luxe. Het verschilt per pension hoe modern het interieur is. Pensions komen veel voor in Oostenrijk, in andere landen vind je ze minder.

Tip: 

Pension Alpenrose heeft een top ligging in Kaprun, midden in het centrum en vlakbij de skilift. Het pension wordt gerund door een ontzettend gastvrije familie waardoor er een gezellige sfeer heerst. Een perfecte accommodatie om thuis te komen na het skiën en après-skiën.

Accommodatie pension Alpenrose
Pension Alpenrose

Accommodatie boeken

Er is ontzettend veel keuze in verschillende soorten accommodaties. Veel mensen kijken eerst naar hun budget en het land waar ze naartoe willen. Ook zijn het gezelschap, de individuele eisen en de ligging van de accommodatie belangrijk voor de keuze. Op basis hiervan kun je beginnen aan je zoektocht voor een accommodatie die voldoet aan al je eisen. Wat voor accommodatie ga jij boeken? Kijk gerust op onze website of vraag ons om advies!