Westendorf: levendig dorp in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

Westendorf in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

Westendorf is een echt wintersportdorp en ligt samen met 7 andere dorpen in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental in de Oostenrijkse Alpen. Ontdek meer over dit uitgebreide én gevarieerde skigebied en geniet van de bruisende après-ski. Daarnaast staat dit gebied bekend om de prachtige wandelingen voor natuurliefhebbers en hebben wij nog een paar leuke restaurant tips!

Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

Vanuit 8 skidorpen (Westendorf, Going, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten en Brixen im Thale) heb je toegang tot het Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental. Maak met 1 skipas gebruik van maar liefst 284 kilometer aan pistes en ontdek de adembenemende omgeving. Dit skigebied behoort tot één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Als het weer meezit en alle gebieden besneeuwd zijn, kun je hier van dal tot dal door de 8 bijbehorende dorpen trekken zonder uit je ski’s te klikken! Ontdek 122 kilometer aan blauwe pistes, 129 kilometer aan rode pistes en 33 kilometer aan zwarte pistes. Voor kinderen zijn er ook speciale kinderpistes aangelegd: een gevarieerd en groot skigebied! Daarnaast vind je in dit skigebied vele gezellige eettentjes en berghutten om optimaal te genieten van jouw wintersport.

Skiën in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental
Skiën in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental © Rolartimages – Foto Roland Defrancesco

Westendorf

Prachtig gelegen ten opzichte van de pistes, is Westendorf een populaire wintersportbestemming. Het is een levendig dorp, maar daarnaast is het gemoedelijk en heeft het een schilderachtige dorpskern. Velen die eenmaal op wintersport naar Westendorf zijn geweest, zijn helemaal verknocht aan deze bestemming en keren jaarlijks terug. Ondanks de populariteit is het ontzettend leuk dat in dit skidorp de traditionele Oostenrijkse sfeer is gebleven.

Après-ski in Westendorf

De après-ski in Westendorf staat bekend als uitbundig en bruisend. In dit skidorp geniet je van vele mogelijkheden en een hoop gezelligheid. Geregeld zijn hier ook Nederlandse artiesten te vinden, om op te treden én om zelf te genieten van een wintersportvakantie. Als je om 4 uur geniet van je laatste afdaling ski je zo ongeveer bij Gerry’s Inn binnen. Gelegen aan de piste, met zicht op de oefenweide is dit je eerste stop en hier barst de après-ski helemaal los. Later is het tijd om het dorp in te gaan en te genieten in een andere bar. Een echte aanrader is de Moskito bar: leef je hier tot in de late uurtjes helemaal uit. Voor Hollandse après-ski ben je hier aan het juiste adres!

Ski meteen bij een leuke berghut binnen voor het begin van jouw après-ski!
Ski meteen bij een leuke berghut binnen voor het begin van jouw après-ski!

Prachtige wandelomgeving

Ook als je niet van skiën of snowboarden houdt is het Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental gebied adembenemend in de winter. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met prachtige wandelingen en mooie vergezichten. Jaarlijks komen velen ook in de winter speciaal naar Westendorf om door de ongerepte witte wereld te wandelen. Wandelpaden lopen ook langs de pistes, waardoor je onderweg de skiërs en snowboarders in de gaten kunt houden. Trek je wandelschoenen aan en wandel over de geprepareerde wandelpaden of ga sneeuwschoenwandelen door de witte wereld. Verder kun je in de omgeving van Westendorf ook perfect langlaufen. Rondom het dorp liggen 33 kilometer aan langlaufloipes en het gehele skigebied beschikt over zo’n 200 kilometer aan langlaufloipes.

Sneeuwschoenwandelen
Sneeuwschoenwandelen

Laatste tips van de kenner

Onze collega Manon is één van de vele wintersportliefhebbers die bijna jaarlijks in dit prachtige skigebied te vinden is en heeft nog een paar laatste tips voor jullie. Langs de kabelbaan van Westendorf naar de top vind je verschillende leuke, gezellige en authentieke restaurants om even helemaal te ontspannen:

  • Wastlhof is een gezellig restaurant onderaan de piste. Op het terras zit je erg leuk met zicht op de oefenweide. Onder het genot van een drankje zie je iedereen de berg af komen en oefenen;
  • Maak onderweg van het eindstation naar het middenstation een stop bij de Alpenrosehütte. Een gezellige, authentieke berghut waar je traditioneel Tiroolse gerechten kunt proeven op een fijn zonneterras;
  • Bovenop de piste vind je Bergrestaurant Talkaser. De eigenaar, Max, staat hier zelf achter de bar en zorgt voor een gezellig sfeertje. Opwarmen met een warme chocomelk met Apfelstrudel of je buik vullen met een lekkere schnitzel, het kan hier allemaal!
  • Ten slotte moet je voor de allerlekkerste Kaiserschmarrn bij Brechhornhaus zijn. Je moet even je best doen om er te komen, het is even prikken, maaaar….. dan heb je ook wat!

Op wintersport in Westendorf?

Kan jij ook niet wachten tot je weer op wintersport mag? Summit Travel heeft verschillende accommodaties beschikbaar in dit levendige skidorp. Verblijf in een appartement, hotel of pension en beleef jouw onvergetelijke wintersportvakantie in Westendorf! Benieuwd naar meer informatie of heb je specifieke vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 010 – 279 96 32 of stuur een mail naar info@summittravel.nl.