Wintersportseizoen 17/18: Deze ontwikkelingen kun je verwachten in Oostenrijk

In de hooggelegen gebieden viel vorige maand al sneeuw en dit betekent natuurlijk maar een ding: de winter komt eraan! Uiteraard heeft men in de skigebieden niet stilgezeten tijdens de zomermaanden en is er hard gewerkt om het voor ons wintersporter allemaal nog aantrekkelijker te maken. Voor het wintersportseizoen 2017/18 kun je in de volgende gebieden op nieuwigheden rekenen.

Bioscoop op grote hoogte

In Sölden kun je in de voetsporen van 007 treden. De film Spectre is deels opgenomen in het befaamde wintersportresort en in het restaurant Ice Q- waar James zijn karakteristieke ‘Martini Shaken, Not Stirred’ drinkt- kun je terecht voor een lunch of diner. Dit jaar heeft men echter nog een schepje erbovenop gedaan en een heuse James Bond-bioscoop gebouwd op de gletsjer. Sölden opent komend jaar dus een bioscoop op de 3000 meter hoge Gaislachkogl. Welke film zou jij daar willen zien?

Grote plannen voor Fügen

In het skigebied Hochzillertal-Hochfügen opent komend wintersportseizoen een nieuwe 10-persoonsgondel op de Spieljoch. Tevens krijgt het bergstation een nieuw restaurant en bij het dalstation komt een sportwinkel. Nog ‘noemenswaardiger’ is dat het skigebied een nieuwe eigenaar heeft, namelijk de Schultz-Gruppe. Zij hebben grote plannen en de nieuwe gondel is slechts het begin. In de planning is ook de bouw voor een 3-S-baan die de gebieden Spieljoch en Hochzillertal direct met elkaar in verbinding brengt. Deze ontwikkelingen gaan we dus goed in de gaten houden.

Skiën bij Innsbruck

Bij Innsbruck opent de nieuwe Patscherkofelbahn am Hausberg. Dit is een 10-persoonslift die alle pistes in het gebied bereikbaar maakt. Zeer efficiënt dus. In slechts 10 minuten overbrug je zo’n 2000 hoogtemeters. Daarnaast vind je een 950 meter lange, verlichtte rodelbaan. Dit klinkt allemaal best aantrekkelijk, zeker ook omdat Innsbruck makkelijk te bereiken is met het vliegtuig of auto.

Schansspringen in Seefeld

Ontwikkelingen in Seefeld! In aanloop van de Ski-WM 2019 (Fis Nordische Skiweltmeisterschaften) wordt er flink ontwikkeld. Zo vind je er vanaf dit jaar een extra piste (rood) en een lift waarmee wintersporters direct naar de skischans komen. Tevens bouwt Seefeld nog meer skischansen, niet per se voor het evenement, maar ook voor de durfals onder ons. Verder renoveert men het WM-gebouw dat stamt uit 1985 en wordt er een meer aangelegd voor de productie van kunstsneeuw. Goede voorbereiding is het halve werk!

Tevens kun je in de volgende gebieden kun je rekenen op het volgende:

 • In het skigebied St. Johann in Tirol opent een nieuwe 10-persoonslift, de Eichhoflift, het tweede deel is een zespersoonslift.
 • Ischgl vervangt de tweezitslift op de Palinkopf door een nieuwe 6-persoonslift.
 • In het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn heeft men in 2016 de Schönleitenlift al in gebruik genomen voor meer ski-plezier
 • De Finkenberger Almbahnen in het Zillertal doet afstand van de oude cabinelift en vervangt deze met de moderne Zubringerbahn.
 • In Oost-Tirol kun je vanaf komende winter deelnemen aan de “Terassen-Skilauf Wochen”. Deze vinden plaats van 16 februari tot 11 maart.
 • Het skigebied Bergeralm opent het nieuwe wintersportseizoen met een 6/8- combilift en vervangt daarmee de stoeltjeslift Hoher Turm.

Bron: http://www.skiinfo.de/ en fantastischoostenrijk.nl

2 reacties op “Wintersportseizoen 17/18: Deze ontwikkelingen kun je verwachten in Oostenrijk”

 1. michel schreef:

  De nieuwe Schönleitenbahn is al sind dec. 2016 klaar.

 2. Fanny schreef:

  Hoi Michel, klopt als een bus. Dit is ook aangepast. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *