Zell am See en Kaprun: groots (après-)skiën in een adembenemend landschap

De skidorpen Zell am See en Kaprun maken onderdeel uit van het skigebied Zell am See-Kaprun in Oostenrijk. Een ontzettend populaire wintersportbestemming voor veel Nederlanders: genoeg keuze en mogelijkheden voor iedereen. Daarnaast staan Zell am See en Kaprun bekend als échte Oostenrijkse skidorpen met bruisende après-ski. Ontdek in deze blog wat er in Zell am See en Kaprun te beleven is en wat je absoluut niet mag missen tijdens je wintersportvakantie!

Zell am See

Oostenrijk beleef je op haar best in het skidorp Zell am See. De prachtige natuur, vele activiteiten én bruisende après-ski zorgen ervoor dat niemand zicht verveelt. Jaarlijks keren vele wintersporters terug naar Zell am See voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Het autovrije centrum van het dorp ligt direct aan de Zeller See, een bijzonder zuiver natuurmeer. Vanuit het dorp heb je direct toegang tot het eigen skigebied, de Schmittenhöhe, met 77 kilometer aan pistes. Daarnaast vind je hier verschillende gezellige bars en restaurants om bij te komen van de activiteiten. Voor après-ski zijn Crazy Daisy en discotheek Diele de bekendste uitgaansgelegenheden die je zeker niet mag overslaan. Ook worden er geregeld kroegentochten georganiseerd om kennis te maken met de diverse après-ski bars in het dorp. Een leuk event dat jaarlijks wordt georganiseerd is de skiwedstrijd in het dorp. Met live commentaar en veel gezelligheid. Een aanrader om te gaan kijken als je er bent! Zell am See is dankzij de vele mogelijkheden en diversiteit, een populaire en zeer geschikte bestemming voor groepsreizen!

Zicht op de Zeller See
Zicht op de Zeller See

Kaprun

In het uitdagende gletsjerskigebied in Kaprun kan er tot diep in het voorjaar geskied worden. De Kitzsteinhorn gletsjer, met een hoogte van 3.029 meter, is de enige gletsjer in Salzburgerland. Tijdens je wintersportvakantie in Kaprun is er dan ook sprake van sneeuwzekerheid. In het sfeervolle centrum zijn er voldoende bars, restaurants en discotheken te vinden. Voor de après-ski is de Pavillon, midden in het dorp, een echte aanrader! Tot in de late uurtjes kun je in Kaprun doorfeesten met vele Nederlandse invloeden. Het pistegebied de Maiskogel ligt direct bij het dorp en is ideaal voor families. In Kaprun zijn ze inmiddels ook gestart met het verbinden van de Maiskogel en de Kitzsteinhorn voor nog meer wintersportplezier. Ook kun je vanaf seizoen 2019-2020 vanuit het dorp met de lift naar de gletsjer. Je hoeft niet meer met de auto verder de berg op!

Op en rond de Maiskogel kun je onder andere  speelplaatsen en een uitdagende rodelbaan vinden voor plezier voor de hele familie. Mocht je je vervelen, bezoek dan ook het kasteel van Kaprun en het natuurreservaat ‘Hohe Tauern’.

De Kitzsteinhorn gletsjer
De Kitzsteinhorn gletsjer

Skigebied Zell am See-Kaprun

Ervaar in skigebied Zell am See-Kaprun ongekend veel mogelijkheden voor wintersport. In totaal geniet je van meer dan 130 kilometer aan pistes en schitterende natuur. Het skigebied van Zell am See-Kaprun behoort tot de populaire wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Dit skigebied staat garant voor plezier voor iedereen, jong en oud, onervaren en ervaren. Ontdek de perfect geprepareerde pistes, buckelpistes, tiefsneeuw en snowboardfunparks. Je kunt ook langlaufen op de bekende Pingzau-loipe van maar liefst 200 kilometer lang! De Kitzsteinhorn gletsjer bij Kaprun zorgt ervoor dat je hier zelfs het grootste deel van het jaar zeker bent van sneeuw. Houd je van de winter, maar doe je liever iets anders dan skiën of snowboarden? Neem deel aan de lange schaatstochten, maak prachtige wandelingen of ga voor uitdagende beklimmingen.

De aansluiting met Saalbach – Hinterglemm – Leogang en Fieberbrunn!

Vanaf winter 2019-2020 zijn de skigebieden van Zell am See en Saalbach met elkaar verbonden. Je ontvangt vanaf deze winter de Ski Alpin Card, dit is een nieuwe basis-skipas waarmee je maar liefst 408 kilometer aan pistes kunt ontdekken! Daarnaast is er vanaf winter 2019-2020 een directe liftverbinding tussen het bij Kaprun gelegen Maiskogel skigebied en de Kitzsteinhorn gletsjer. Met de auto of skibus naar de gletsjer is dus verleden tijd!

Gipfelwelt 3000
Gipfelwelt 3000

Extra tips van de kenner

Ga je op wintersport in Zell am See en Kaprun? Dan hebben wij nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Interessante tips en leuke ideeën voor naast het skiën en snowboarden op de pistes:

  • Bezoek ‘Gipfelwelt 3000’, het hoogstgelegen panorama platform van Salzburg;
  • Feest in Zell am See en Kaprun tijdens Dutchweek Zell am See-Kaprun;
  • Ga ook naar het ‘Ice Camp’, jaarlijks worden hier verschillende festiviteiten georganiseerd;
  • Kom helemaal tot rust in de ‘Tauern Spa’ in Kaprun, een van de modernste wellnesscentra van de Alpen;
  • Klaar voor een leuke uitdaging? Ga dan paragliden in de winter! Geniet tijdens een vlucht van ongeveer 20 minuten van het adembenemende witte landschap, de vrijheid en stilte;
  • Eet bij de Pinzgauer Hütte bij Zell am See. Omdat je niet aan de piste zit, is het hier onwijs rustig en heb je een prachtig uitzicht op de Kitzsteinerhorn en alle andere bergtoppen. Leuk detail is dat je met de tractor terug wordt gebracht naar de piste;
  • Sla daarnaast zeker Glocknerblick Kaprun niet over, eet hier een overheerlijke Apfelstrudel met uitzicht op de Grossglockner;
  • Zell am See en Kaprun zijn goed bereikbaar met de auto, maar wil je echt ontspannen aankomen op je bestemming? Ga dan met het vliegtuig of de trein!
Zell am See Parapenten
Zell am See parapenten

Ga jij Zell am See en Kaprun deze winter bezoeken?

Wat houd je nog tegen om deze winter Zell am See en Kaprun te gaan verkennen? Geniet van een onvergetelijke wintersportvakantie en maak mooie herinneringen. Heb je nog vragen over deze bestemmingen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, onze reisadviseurs staan voor je klaar om jouw ultieme wintersportvakantie samen te stellen!