ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
2106 reviews geven ons een
4,8 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 19 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 24-03-2022.


Algemeen:
Voor Oostenrijk geldt momenteel code groen als reisadvies. Ook zijn er verschillende regelementen van kracht; één om het land mee binnen te komen, zie "Inreisvoorwaarden" en één die geldt binnen Oostenrijk bij het gebruik van o.a. skiliften, horeca en accommodaties, zie "Binnen Oostenrijk". Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Oostenrijkse overheid.

Bekijk de actuele situatie op Reisadvies Oostenrijk op de website van Buitenlandse Zaken

 

Inreisvoorwaarden:
Vanaf 22 februari 2022 is de 3G regel weer van kracht voor alle EU-nationaliteiten. Voor iedereen vanaf 12 jaar geldt dat u naar Oostenrijk mag reizen als u gevaccineerd of genezen of getest bent. Er zijn geen eisen voor kinderen tot 12 jaar.

  • vaccinatiebewijs: heeft een geldigheid van 270 dagen na de 2e inenting of boostervaccinatie (of 1e inenting bij Janssen). Voor een geldig vaccinatiebewijs is dus een boostervaccinatie noodzakelijk als je 2e inenting (1e bij Janssen) langer dan 270  dagen geleden was.  
  • herstelbewijs: heeft een geldigheid van 180 dagen. Als dat langer geleden is en je bent later nog gevaccineerd, dus als herstelde personen later zijn ingeënt, is 1 inenting voldoende en deze inenting is 270 dagen geldig als bewijs van binnenkomst.
  • testbewijs: heeft een geldigheid van 72 uur (bij een PCR-test) of 24 uur (bij een antigeentest).


Binnen Oostenrijk
:
Vanwege het oplopend aantal besmettingen geeft het social ministerie van Oostenrijk aan dat er vanaf 24 maart weer een mondkapjesverplichting (FFP2) geldt in alle gesloten ruimtes. De nachthoreca kan ervoor kiezen om te vragen naar 3G en om mondkapjes op te zetten bij binnenkomst.

Vanaf 5 maart 2022 zijn er GEEN toegangseisen meer voor o.a. accommodaties, skiliften en horeca! Alle faciliteiten zijn weer volledig geopend zonder restricties.

PCR-tests:
De kosten van de PCR-test zijn voor eigen rekening. We kunnen deze website adviseren: https://coronatest2travel.nl/ (ook vanwege de relatief goede prijs). Het betreft een officiële partner van de ANVR.

Op doorreis door Duitsland:
Doorreizen zonder tussenstop (behalve essentiële stops, zoals tanken) is toegestaan zonder coronabewijs. Wel moeten doorreizigers kunnen aantonen dat Duitsland niet de eindbestemming is.Coronamaatregelen ter plaatse:
Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de maatregelen tussentijds kunnen veranderen, al naar gelang de besmettingsgraad. Actuele informatie over de coronamaatregelen in Oostenrijk is te vinden op de reiswijzer Oostenrijk van de ANWBMogelijke gevolgen voor jouw skireis:
Het is je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreisvoorwaarden. Het niet kunnen voldoen aan deze voorwaarden is geen geldige reden voor gratis annulering. Uiteraard blijft onze corona cashback garantie gelden, indien er niet geskied kan worden door een lockdown en/of negatief reisadvies. Daarnaast kun je bij het grootste deel van onze accommodaties dit winterseizoen sowieso tot 6/8/10 weken voor vertrek zonder opgaaf van redenen gratis annuleren.

Disclaimer: Summit Travel B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.  

Coronamaatregelen Oostenrijk

Bel ons op 010 279 96 32

Summit Travel B.V.

Oostplein 420
3061 CH Rotterdam

Nieuwsbrief

© 2003-2022 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
  • Privacy Policy
  • Disclaimer