ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
1810 reviews geven ons een
4,8 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 18 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

Voor Oostenrijk geldt momenteel code geel als reisadvies. Op deze pagina noemen we enkele belangrijke regels en maatregelen, waar je tijdens je wintersportvakantie rekening mee moet houden. Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Oostenrijkse overheid!

Tijdelijke Lockdown Oostenrijk:
Oostenrijk gaat vanaf maandag 22 november voor een periode van 3 weken in lockdown tot met 12 december. 
Dat betekent o.a. dat er helaas geen toeristen welkom zijn in Oostenrijk; de hotels en de skiliften gaan dicht.
De oprechte intentie van de Oostenrijkse overheid is om deze lockdown kort en krachtig te laten zijn, zodat er vanaf de kerstvakantie weer geskied kan gaan worden.
Uiteraard worden de vakanties die daardoor niet door kunnen gaan zonder kosten geannuleerd of omgeboekt. Wij zullen vanuit Summit Travel contact opnemen met de klanten waarvoor dit geldt.


Inreisvoorwaarden:
Iedereen vanaf 12 jaar die naar Oostenrijk reist, heeft een coronabewijs (3-G bewijs) nodig, waarmee je aantoont dat je gevaccineerd, getest of hersteld bent. Bekijk de actuele voorwaarden op Reisadvies Oostenrijk op de website van Buitenlandse Zaken

Let wel: vanaf maandag 15 november geldt er binnen Oostenrijk een lockdown voor ongevaccineerden die niet recent zijn genezen van Covid-19. Zo geldt o.a. in de accommodaties, skiliften en de après-ski, tot nader bericht, een 2-G verplichting, dus dat je gevaccineerd (*) of genezen (**) moet zijn van corona.

(*) Er geldt dat 1 inenting met het Janssen-vaccin na 3 januari 2022 niet meer voldoende is om aan deze 2-G regel te voldoen (dus je kan er wel mee het land in reizen maar je hebt dan geen toegang tot o.a. horeca en skiliften). 
Voor de andere vaccins (met 2 inentingen) is een geldigheidsduur van 270 dagen bepaald (na de 2e inenting). 
We hopen dat er vanuit de Nederlandse overheid snel een mogelijkheid komt voor het verkrijgen van een extra inenting (boosterprik).

(**) Een herstelbewijs (moet worden bevestigd door een PCR-test) heeft een geldigheid van 180 dagen. 
Als dat langer geleden is en je bent later nog gevaccineerd, dus als herstelde personen later zijn ingeënt, is 1 inenting voldoende en deze inenting is 270 dagen geldig als bewijs van binnenkomst.


Stappenplan in Oostenrijk bij toenemende besmettingen:
De overheid van Oostenrijk heeft voor veel duidelijkheid gezorgd betreffende de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Er zijn verschillende fases met verschillende soorten maatregelen en in welke fase het land zit heeft te maken met het aantal Covid-19 patiënten die op de IC liggen. Klik HIER voor meer informatie over dit plan. Voor de actuele stand van zaken in Oostenrijk kunt u op deze pagina terecht. Houdt deze pagina goed in de gaten.

Coronamaatregelen ter plaatse:
Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de maatregelen tussentijds kunnen veranderen, al naar gelang de besmettingsgraad. Actuele informatie over de coronamaatregelen in Oostenrijk is te vinden op de reiswijzer Oostenrijk van de ANWB

Skiliften:
Ook om gebruik te mogen maken van de skiliften in Oostenrijk moet je een geldig coronabewijs kunnen laten zien. Vanaf maandag 8 november geldt dus een 2-G verplichting. Dus om te kunnen skiën in Oostenrijk moet je gevaccineerd of genezen (van corona) zijn. Dit geldt in alle skigebieden en voor kinderen vanaf 12 jaar. Voor kinderen die net 12 jaar zijn geworden en die vanaf dan dus pas gevaccineerd kunnen worden is een uitzonderingsregel in de maak door de Oostenrijkse overheid. Het dragen van een FFP2-masker in de skilift is verplicht.

Mogelijke gevolgen voor jouw skireis:
Het is je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreisvoorwaarden. Het niet kunnen voldoen aan deze voorwaarden is geen geldige reden voor gratis annulering. Val je echter net buiten de boot, vanwege de strenge Oostenrijkse regels rondom het Janssen vaccin of de 270 dagen regel: neem dan contact met ons op. Uiteraard blijft onze corona cashback garantie gelden, indien er niet geskied kan worden door een lockdown en/of negatief reisadvies. Daarnaast kun je bij het grootste deel van onze accommodaties dit winterseizoen sowieso tot 6/8/10 weken voor vertrek zonder opgaaf van redenen gratis annuleren.

Disclaimer: Summit Travel B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.  

Coronamaatregelen Oostenrijk

Bel ons op 010 279 96 32

Summit Travel B.V.

Oostplein 420
3061 CH Rotterdam

Nieuwsbrief

© 2003-2021 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
  • Privacy Policy
  • Disclaimer