ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
2904 reviews geven ons een
4,8 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 21 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

ANVR-Consumentenvoorwaarden

ANVR-Consumentenvoorwaarden

Summit Travel BV (KvK 24349115) is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover.

De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B:-Boekingsvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

Op het boekingsformulier dien je aan te vinken dat je kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B: Boekingsvoorwaarden) en overige ANVR-informatie.

Het ANVR-nummer van Summit Travel: 04648

Annuleringsvoorwaarden

Sinds medio 2016 worden Tour Operators geacht zelf de annuleringsvoorwaarden vorm te geven. Summit Travel hanteert de hierna volgende regels.

PARTICULIEREN REIZEN 
Voor de online gemaakte boekingen of op andere wijze afgesloten boekingen voor onze particuliere klanten hanteert Summit Travel de hierna volgende regels, waarbij altijd geldt dat annuleringen die buiten kantooruren binnen komen op de eerstvolgende werkdag worden verricht.

Bij meer dan 75% van onze arrangementen hanteren wij zeer soepele annuleringsvoorwaarden, waarbij u zonder opgave van redenen tot 6, 8 of 10 weken voor vertrek zonder kosten kunt annuleren (enkel de kosten van de eventueel afgesloten annuleringsverzekering, de SGR-bijdragen en de boekingskosten worden dan in rekening gebracht)!
Dit wordt expliciet gemeld op de website bij het betreffende arrangement (bijvoorbeeld: "Tot 6 weken voor vertrek gratis annuleren")  of voor onze maatwerk groepsreizen: in de offerte. Je kunt er zelfs in de Zoek & Boek op filteren (in het “Wensen qua Prijs” blok). 


Als de periode van 'tot 6, 8 of 10 weken voor vertrek' verstreken is EN voor alle overige arrangementen (zonder die speciale annuleringsregels) gelden de standaard ANVR-voorwaarden: indien een overeenkomst wordt geannuleerd, worden naast de verschuldigde boekingskosten, de SGR-bijdrage en de kosten van de eventueel afgesloten annuleringsverzekering, de volgende annuleringskosten in rekening gebracht; bij annulering:

 • tot de 42e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 15% van de reissom;
 • vanaf de 42e dag (incl) tot de 28e dag (excl) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom
 • vanaf de 28e dag (incl) tot de 21e dag (excl) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom
 • vanaf de 21e dag (incl) tot de 14e dag (excl) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
 • vanaf de 14e dag (incl) tot de 5e dag (excl) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom
 • vanaf de 5e dag (incl) tot de vertrekdag: 90% van de reissom
 • op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Daarbij hanteert de ANVR afwijkende annuleringskosten voor eigen-vervoerreizen naar wooneenheden zoals chalets en appartementen. Indien een dergelijke overeenkomst wordt geannuleerd, worden naast de verschuldigde boekingskosten, de SGR-bijdrage en de kosten voor de eventueel afgesloten annuleringsverzekering, de volgende annuleringskosten in rekening gebracht; bij annulering:

 • tot de 42e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 15% van de reissom;
 • vanaf de 42e dag (incl) tot de 28e dag (excl) vóór de vertrekdag: 60% van de reissom
 • vanaf de 28e dag (incl) tot de vertrekdag: 90% van de reissom
 • op de vertrekdag of later: de volledige reissom.


Let wel: als je ook een vlucht bij Summit Travel hebt geboekt, gelden er afwijkende voorwaarden; daarover informeren we je bij boeking. 

 

GROEPSREIZEN
Voor de boekingen voor onze groepen van bedrijven of verenigingen, als maatwerk afgehandeld door onze groepsafdeling, heeft Summit Travel per 1 mei 2020 ook één en ander aantrekkelijker gemaakt vanwege de Corona-onzekerheid. Zo zijn bijna alle arrangementen tot 3 maanden voor vertrek kosteloos te annuleren! Neem a.u.b. contact op met onze groepsafdeling voor meer informatie en/of voor een offerte-op-maat.Geschillencommissie Reizen

Als ANVR-lid is Summit Travel aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen. Als een klacht door Summit Travel niet tot tevredenheid is opgelost of je gaat niet akkoord met ons voorstel, kun je dit desgewenst tot uiterlijk twaalf maanden na de schriftelijke reactie, als bedoeld in artikel 20 lid 4 van de ANVR Consumentenvoorwaarden, schriftelijk voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.degeschillencommissie.nl). Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd.

 

ANVR Touringcarclassificatie

ANVR-organisatoren van busreizen hebben ten behoeve van de duidelijkheid voor hun reizigers afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Daarbij is een onderscheid tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. ANVR-reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.
© 2003-2024 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
 • Privacy Policy
 • Disclaimer