ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
2845 reviews geven ons een
4,8 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 21 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S
Lekker met de eigen auto? Dat kan uiteraard! Minimaal een week voordat je op reis gaat, ontvang je een routebeschrijving per e-mail, tezamen met de andere reisbescheiden. Je treft dan ook informatie aan over hoe je moet handelen mocht je later op de bestemming aankomen (bijvoorbeeld na 19.00 uur).

Waar moet je aan denken?

Als je met de auto op wintersport gaat, is het aan te raden dit met winterbanden te doen. Daarnaast is het belangrijk dat de bandenspanning op peil is en dat de uitrusting (koelvloeistof, antivries etc.) in orde is. Voor de wintersportreizen adviseren wij om sneeuwkettingen mee te nemen. Op veel bergwegen is het zelfs verplicht om die in de bagage paraat te hebben. Vergeet dan ook niet de bijbehorende ‘attributen', zoals een matje en handschoenen. 

Je hebt voor Zwitserland en Oostenrijk een Autobahnvignet nodig, te verkrijgen bij de ANWB, bij de grenskantoren en vaak ook bij de benzinestations voor de grens. Een indicatie voor de tolgelden in bijv. Frankrijk en Italië kun je opvragen bij de ANWB.

Tot slot wijzen raden we jou een verzekering aan, voor als je met autopech langs de weg staat.

Handige tips

Voor als je op wintersport gaat met de auto.

Sneeuwketting om autoband

Alles over winterbanden

Regelgeving en meer.

Winterbanden onder de auto
© 2003-2024 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
  • Privacy Policy
  • Disclaimer