ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
1834 reviews geven ons een
4,8 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 18 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

Voor Italië geldt momenteel code geel als reisadvies. Op deze pagina noemen we enkele belangrijke regels en maatregelen, waar je tijdens je wintersportvakantie rekening mee moet houden. Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Italiaanse overheid!

Inreisvoorwaarden:
Iedereen vanaf 6 jaar die naar Italië reist, heeft een coronabewijs ('groene pas') nodig, waarmee je aantoont dat je gevaccineerd, getest of hersteld bent (3-G). Daarnaast moet iedereen een passenger locator form invullen. Maar let wel, zie ook onderin de text, voor alle horeca in Italië is een 2G bewijs nodig! Bekijk de actuele situatie op Reisadvies Italië op de website van Buitenlandse Zaken.

Let op: Je kunt in het dorp en op de piste gecontroleerd worden op je coronabewijs. Zorg, om een boete te voorkomen, dat je altijd een geprinte versie van je QR-code bij je hebt. Je kunt hier je QR-code printen. 

Coronamaatregelen ter plaatse:
Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de maatregelen tussentijds kunnen veranderen, al naar gelang de besmettingsgraad. Actuele informatie over de coronamaatregelen in Italië is te vinden op de reiswijzer Italië van de ANWB

 WitGeelOranjeRood
AccommodatiesBasic green passBasic green passBasic green pass-
Hotel restaurants - Alleen hotelgastenBasic green passBasic green passBasic green pass-
Skipassen (inclusief gesloten liften)Basic green passBasic green passSuper green pass-
Bars & restaurants met zitplekken binnenSuper green passSuper green passSuper green pass-
Bars en restaurants met zitplekken buitenGeenGeenSuper green pass-
Zwembaden, sportscholen en wellnesscentraBasic green passBasic green passSuper green pass-
Bioscopen en live muziek 100% capaciteitSuper green passSuper green passSuper green pass-
DiscothekenSuper green passSuper green passSuper green pass-
Openbaar vervoer en privé bussen/ transfersBasic green passBasic green passBasic green pass-
Privé taxi transfersGeenGeenBasic green pass-
Eigen transportGeenGeenBasic green pass-
Winkels (inclusief winkelcentra)GeenGeenGeen
Alleen essentiële winkels geopend


Skiliften
:
Om gebruik te mogen maken van de skiliften in Italië moet je een geldig coronabewijs hebben en een medisch-mondkapje dragen. Je skipas activeer je online met een geldige QR-code en een geldig ID bewijs. Dit geldt voor iedereen vanaf 6 jaar. In witte en gele gebieden heb je een green pas nodig (3G) en voor oranje gebieden heb je een super green pass (2G) nodig. 

In de gondels, stoeltjesliften met kap, in de wachtrij en in de afgesloten ruimtes van de berg- en dalstations is het dragen van een medisch-mondkapje voor iedereen vanaf 6 jaar verplicht. Het is verboden om te eten of te drinken in de rijen van de liften, in de liften zelf of bij de aankomstplekken van de lift. Bovenaan de liften moet je dan ook meteen vertrekken. Daarnaast draaien de gondels op een maximale capaciteit van 80% en draaien de open liften met een maximale capaciteit van 100%. Ook kunnen oranje gebieden ervoor kiezen een limiet in te stellen voor het aantal skipassen die ze op een dag verstrekken.

Let op: De regio’s in Italië hebben verschillende kleurcodes. Momenteel zijn de meeste regio’s wit, wat voor de skigebieden betekent dat een 3G-bewijs voldoet (*). Bij een toenemend aantal besmettingen en ziekenhuis opnames kunnen de kleurcodes veranderen naar Geel, Oranje of Rood. Bij de kleur Rood gaan de skigebieden dicht. Op deze kaart kun je zien welke regio’s welke kleurcodes hebben met de bijbehorende maatregelen ter plaatse.


(*) skigebieden kunnen zelfstandig besluiten om toch ook bij code Wit over te gaan op de 2G-regeling. Wij proberen zo snel mogelijk te weten te komen voor welke skigebieden dit geldt. Houdt deze pagina dus goed in de gaten!

Daarnaast kunnen ook individuele dorpen de kleur Rood krijgen, wat inhoudt dat de bars en restaurants vanaf 18.00 uur gesloten zijn (geldt niet voor hotels) en dan is er een avondklok vanaf 20.00 uur. Dit geldt op dit moment bijvoorbeeld voor de dorpen in Val Gardena zoals Selva, Ortisei en St. Cristina.

Horeca:
Vanaf 6 december moet je om toegang te krijgen tot onder andere restaurants, bars, discotheken en sportscholen een Super Green Pass, oftewel een 2-G bewijs kunnen tonen. Dit betekent dat je moet kunnen laten zien dat je gevaccineerd of genezen bent. Winkels, restaurants en bars mogen een maximaal aantal bezoekers binnenlaten, waarbij er altijd 1 meter afstand gehouden moet kunnen worden. 

Testen in Italië
Een test is ook voldoende voor een normale green pass in Italië. De antigeen sneltests zijn 48 uur geldig en de PCR-testen zijn 72 uur geldig. Je kunt je in Italië op eigen kosten laten testen. Bij veel drogisterijen worden PCR- en antigeentests afgenomen. Hier vind je een lijst met testlocaties in Italië (deze lijst zal in de loop van de tijd nog uitgebreid worden, de meeste skidorpen zullen testlocaties gaan krijgen).

Mogelijke gevolgen voor jouw skireis:
Uiteraard blijft het je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreisvoorwaarden. Het niet kunnen voldoen aan deze voorwaarden is geen geldige reden voor gratis annulering (*). Eventuele kosten van PCR- en antigeentesten zijn voor eigen rekening.

(*) Uiteraard blijft onze corona cashback garantie gelden, indien er niet geskied kan worden door een lockdown en/of negatief reisadvies. Daarnaast kun je bij het grootste deel van onze accommodaties dit winterseizoen sowieso tot 6/8/10 weken voor vertrek zonder opgaaf van redenen gratis annuleren.

Disclaimer: Summit Travel B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.

Coronamaatregelen Italie

Bel ons op 010 279 96 32

Summit Travel B.V.

Oostplein 420
3061 CH Rotterdam

Nieuwsbrief

© 2003-2021 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
  • Privacy Policy
  • Disclaimer