ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
2432 reviews geven ons een
4,7 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 20 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 3-2-2022


Voor Italië geldt momenteel code groen als reisadvies. Op deze pagina noemen we enkele belangrijke regels en maatregelen, waar je tijdens je wintersportvakantie rekening mee moet houden. Ook zijn er verschillende regelementen van kracht; één om het land mee binnen te komen, zie "Inreisvoorwaarden" en één die geldt binnen Italië bij het gebruik van o.a. skiliften, horeca en accommodaties, zie "Binnen  Italië". Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Italiaanse overheid!


Bekijk de actuele situatie op Reisadvies Italië op de website van Buitenlandse Zaken.

Inreisvoorwaarden:
Iedereen vanaf 6 jaar die naar Italië reist, heeft een coronabewijs ('groene pas') nodig, waarmee je aantoont dat je gevaccineerd, getest of hersteld bent. Daarnaast moet iedereen een zogenaamde "Passenger Locator Form" invullen en meenemen.


Binnen Italië:
Voor iedereen vanaf 12 jaar is het verplicht om een 2G coronapas (“super green pass”)  te hebben (waarmee je dus aantoont dat je gevaccineerd of hersteld bent) voor toegang tot hotels, skiliften, horeca, openbaar vervoer en op het terras. Je vaccinatiebewijs mag niet ouder dan 6 maanden zijn; dat geldt ook voor je herstelbewijs.

Let wel (NIEUW): als je vaccinatiebewijs of herstelbewijs meer dan 6 maanden oud is, dan mag je wel gebruikmaken van genoemde faciliteiten op vertoon van een testbewijs, welke maximaal 72 uur geldig is bij PCR en maximaal 48 uur bij antigeen.

Coronamaatregelen ter plaatse:
Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de maatregelen tussentijds kunnen veranderen, al naar gelang de besmettingsgraad. Actuele informatie over de coronamaatregelen in Italië is te vinden op de reiswijzer Italië van de ANWB

Je kunt in het dorp en op de piste gecontroleerd worden op je coronabewijs. Zorg, om een boete te voorkomen, dat je altijd een geprinte versie van je QR-code bij je hebt. Je kunt hier je QR-code printen. 


Skiliften:
In de gondels, stoeltjesliften met kap, in de wachtrij en in de afgesloten ruimtes van de berg- en dalstations is het dragen van een FFP2-mondkapje voor iedereen vanaf 6 jaar verplicht. Het is verboden om te eten of te drinken in de rijen van de liften, in de liften zelf of bij de aankomstplekken van de lift. Bovenaan de liften moet je dan ook meteen vertrekken. Daarnaast draaien de gondels op een maximale capaciteit van 80% en draaien de open liften met een maximale capaciteit van 100%. 

 

Horeca:
Om toegang te krijgen tot onder andere restaurants, bars, discotheken en sportscholen moet je een Super Green Pass, oftewel een 2-G bewijs kunnen tonen. Dit betekent dat je moet kunnen laten zien dat je gevaccineerd of genezen bent. Winkels, restaurants en bars mogen een maximaal aantal bezoekers binnenlaten, waarbij er altijd 1 meter afstand gehouden moet kunnen worden. 

 

Mogelijke gevolgen voor jouw skireis:
Uiteraard blijft het je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreisvoorwaarden. Het niet kunnen voldoen aan deze voorwaarden is geen geldige reden voor gratis annulering (*). Eventuele kosten van PCR- en antigeentesten zijn voor eigen rekening.

(*) Uiteraard blijft onze corona cashback garantie gelden, indien er niet geskied kan worden door een lockdown en/of negatief reisadvies. Daarnaast kun je bij het grootste deel van onze accommodaties dit winterseizoen sowieso tot 6/8/10 weken voor vertrek zonder opgaaf van redenen gratis annuleren.

Disclaimer: Summit Travel B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.

Coronamaatregelen Italie


Bel ons op 010 279 96 32

Summit Travel B.V.

Oostplein 420
3061 CH Rotterdam

Nieuwsbrief

© 2003-2023 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
  • Privacy Policy
  • Disclaimer