ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
1810 reviews geven ons een
4,8 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 18 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

Coronamaatregelen Zwitserland

Voor Zwitserland geldt momenteel code geel als reisadvies. Op deze pagina noemen we enkele belangrijke regels en maatregelen, waar je tijdens je wintersportvakantie rekening mee moet houden. Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Zwitserse overheid!

BELANGRIJK:Vanaf 27 november 20:00 uur moeten alle reizigers uit Nederland en België bij binnenkomst in Zwitserland een negatief testresultaat laten zien en 10 dagen in quarantaine gaan (vanwege de nieuwe virus-mutatie). Dit geldt ook voor gevaccineerde en herstelde personen. Dit betekent dat wij z.s.m. in contact zullen treden met de vakantiegangers die binnenkort naar Zwitserland zouden afreizen; zij krijgen de gelegenheid om de reis gratis te annuleren of om te boeken naar een ander land of een andere periode.

Inreisvoorwaarden:
Iedereen vanaf 16 jaar die naar Zwitserland reist, heeft een coronabewijs ('Covid-Zertifikat') nodig, waarmee je aantoont dat je gevaccineerd, getest of hersteld bent (3-G). Bekijk de actuele voorwaarden op Reisadvies Zwitserland op de website van Buitenlandse Zaken.


Coronamaatregelen ter plaatse:
Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de maatregelen tussentijds kunnen veranderen, al naar gelang de besmettingsgraad. Actuele informatie over de coronamaatregelen in Zwitserland is te vinden op de reiswijzer Zwitserland van de ANWB

Skiliften:
Om gebruik te mogen maken van de skiliften in Zwitserland hoef je géén coronabewijs te tonen (dit kan nog veranderen als de besmettingen snel oplopen). Wel is het dragen van een mondkapje vanaf 12 jaar in gesloten cabines, liften en bergtreinen verplicht.

Testen in Zwitserland
Je kunt jezelf op eigen kosten op verschillende plaatsen laten testen, meer over de verschillende locaties per kanton lees je hier (deze lijst zal in de loop van de tijd nog uitgebreid worden, de meeste skidorpen zullen testlocaties gaan krijgen).

Mogelijke gevolgen voor jouw skireis:
Uiteraard blijft het je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreisvoorwaarden. Het niet kunnen voldoen aan deze voorwaarden is geen geldige reden voor gratis annulering (*). Eventuele kosten van PCR- en antigeentesten zijn voor eigen rekening.

(*) Uiteraard blijft onze corona cashback garantie gelden, indien er niet geskied kan worden door een lockdown en/of negatief reisadvies. Daarnaast kun je bij het grootste deel van onze accommodaties dit winterseizoen sowieso tot 6/8/10 weken voor vertrek zonder opgaaf van redenen gratis annuleren.

Disclaimer: Summit Travel B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.

Coronamaatregelen Zwitserland

Bel ons op 010 279 96 32

Summit Travel B.V.

Oostplein 420
3061 CH Rotterdam

Nieuwsbrief

© 2003-2021 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
  • Privacy Policy
  • Disclaimer