ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
1587 reviews geven ons een
4,7 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 15 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

Summit Travel en Corona

Je wintersport boeken zonder financieel risico!

 • Dit jaar zeer soepele standaard annuleringsvoorwaarden
 • Gratis annuleren bij negatief reisadvies (code oranje/rood)
 • Gratis annuleren bij gesloten skigebied
 • Gratis annuleren betekent: geld terug (geen voucher)
 • Financiële zekerheid door SGR-dekking


Het zijn rare tijden, waarbij het Coronavirus heeft gezorgd voor veel onzekerheid in de reisbranche, niet in de minste plaats bij jou als consument. Bij ons boek je echter je wintersport zonder financieel risico! Zo hebben we de normale annuleringsvoorwaarden flink versoepeld met voor veel accommodaties zelfs de mogelijkheid om gratis te annuleren tot 6 weken voor vertrek. Daarnaast geldt bij ons dat je ook gratis kunt annuleren als blijkt dat 3 dagen voor de aankomstdag van jouw wintersportvakantie het skigebied gesloten is vanwege Corona-uitbraak en/of wanneer er een negatief reisadvies (code oranje/rood) geldt voor het betreffende land of regio. En gratis annuleren betekent: geld terug (geen voucher)!


Veelgestelde vragen

Klik HIER voor een overzicht van de veelgestelde Corona-gerelateerde vragen + antwoorden. Heb je nog een vraag die hiermee niet beantwoord is, kun je ons uiteraard altijd bellen.

 

Persconferentie van 3/11/20

Tijdens de persconferentie van premier Rutte van dinsdag 3/11 is een advies uitgesproken om niet naar het buitenland te reizen tot en met 15 januari 2021. Uiteraard respecteren wij dat besluit. Met de kennis die we nu hebben lijkt dit ‘Rutte-advies’ NIET automatisch gekoppeld te zijn met het officiële RIVM/Buitenlandse zaken reisadvies. De huidige situatie is dat de Alpenlanden in ieder geval t/m 30 november op code oranje staan (Oostenrijk tot 6 december), maar het is dus nog niet bekend of dit ‘Rutte-advies’ concreet betekent dat deze code oranje tot 15 januari 2021 verlengd wordt. Wij kijken enkel naar de officiële reisadvies codes welke afgegeven zijn door RIVM/Buitenlandse zaken voor het bepalen of een reeds geboekte vakantie voor die periode door kan gaan of niet. Zie verder hieronder bij het kopje Reisadviezen Winter 2020-2021.

 

Vertrouwen

Ondanks de genoemde Corona-onzekerheid hebben wij er alle vertrouwen in dat er deze winter nog volop mogelijkheden zijn om heerlijk op wintersport te gaan. We merken gelukkig ook dat er bij jullie veel interesse is om komend seizoen 'gewoon'  weer op wintersport te gaan. We houden onze website continue up-to-date met de actuele informatie over de bestemmingen en wij werken alleen samen met gebieden waar een goed corona-beleid gehanteerd wordt.

 

Coronamaatregelen in wintersportdorpen

We werken nauw samen met onze lokale partners in de verschillende wintersportgebieden om op de hoogte te blijven van de actuele situatie rondom de maatregelen betreffende het corona-virus. En we krijgen daar vanuit Summit Travel een zeer goed gevoel over! Voor meer informatie over deze maatregelen in verschillende wintersportdorpen verwijzen we je naar onze coronamaatregelen pagina. Raadpleeg voordat je op vakantie gaat ook altijd de website van het skigebied of dorp waar je naartoe gaat en leef de regels van de lokale overheid na. Als iedereen zich netjes aan de geldende regels houdt, dan is de kans groot dat we met z'n allen maximaal kunnen profiteren van het wintersport-seizoen!

 

Annuleringsvoorwaarden Particuliere Reizen

Standaard hanteren wij de voorwaarden zoals genoemd op onze ANVR-paginaVanwege de huidige Corona-onzekerheid hebben we nu bij veel arrangementen de annuleringsvoorwaarden voor de klant gunstiger gemaakt dan deze standaard voorwaarden. Zo zijn er behoorlijk veel arrangementen gratis te annuleren tot zelfs 6 weken voor vertrek (!), zonder opgaaf van redenen, waarbij je dus de (aan)betaling direct geheel teruggestort krijgt. Dit wordt dan expliciet gemeld op de website bij het betreffende arrangement. Je kunt er zelfs in de Zoek & Boek op filteren (in het 'Wensen qua Prijs' blok). Let wel: deze versoepeling geldt niet als je ook een vlucht bij Summit Travel hebt geboekt. Verder geldt dat er sprake is van een gratis annulering bij code oranje/rood of een gesloten skigebied (zie onder bij de Reisadviezen).

 

Annuleringsvoorwaarden Groepsreizen

Voor de boekingen voor onze groepen van bedrijven of verenigingen, als maatwerk afgehandeld door onze groepsafdeling, heeft Summit Travel per 1 mei 2020 ook één en ander aantrekkelijker gemaakt vanwege de Corona-onzekerheid. Zo zijn de meeste arrangementen in ieder geval tot 3 maanden voor vertrek kosteloos te annuleren (en vaak nog tot korter voor vertrek), waarbij je dus de (aan)betaling geheel teruggestort krijgt! Neem a.u.b. contact op met onze groepsafdeling voor meer informatie en/of voor een offerte-op-maat. Verder geldt dat er sprake is van een gratis annulering bij code oranje/rood of een gesloten skigebied (zie onder bij de Reisadviezen).

Jouw financiële zekerheid

We gaan er geheel niet van uit, maar in geval wij (Summit Travel) onverhoopt en onverwacht in een situatie komen van financieel onvermogen, geldt dat de reeds aan ons betaalde bedragen vallen onder de SGR/SGRZ-Garantie. Dat betekent dat je altijd op reis gaat óf gegarandeerd het geld terugkrijgt. Meer informatie kun je vinden op www.sgr.nl en op www.sgrz.nl. Onze lidmaatschapsnummers zijn 2951 (SGR) en 17161 (SGRZ). Geen zorgen dus! 

 

Reisadviezen Winter 2020-2021

Uiteraard hopen we dat het niet/nooit meer gaat gebeuren, maar we moeten er wel op voorbereid zijn: wat gebeurt er straks als er een negatief reisadvies geldt voor de regio waar je wilt gaan wintersporten? Een veel gestelde vraag. We willen je zo duidelijk mogelijk informeren over de voorwaarden die dan betrekking hebben op jouw reis. Hieronder geven we, met inachtneming van de adviezen van het RIVM en Buitenlandse Zaken, per reisadviescode aan welke voorwaarden van toepassing zijn. 


Scenario 1. Code groen 
Er zijn geen veiligheidsrisico’s. De skireis gaat plaatsvinden zoals die geboekt is, zonder beperkingen. Bestaat er voor jou toch een reden tot annuleren dan zijn vanzelfsprekend onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.


Scenario 2. Code geel
Er zijn in dit geval lichte veiligheidsrisico’s. Het kan zijn dat er beperkingen zijn opgelegd aan bijvoorbeeld après-ski tenten en andere horeca. In dat geval zijn er geen gevolgen voor het uitvoeren van de reis, maar kan dit ter plaatse wel betekenen dat er minder mogelijkheden bestaan om met grote groepen bij elkaar te feesten. Wil je in dit geval annuleren, dan is dat een eigen keuze en zijn onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.


Scenario 3. Code oranje 
Bij code oranje luidt het advies om enkel met noodzakelijke redenen af te reizen naar het betreffende gebied of land. In dit geval zullen wij contact met je opnemen om je reis te annuleren. Dit doen we zodra wij zeker weten dat er een code oranje geldt voor jouw reisperiode, doch uiterlijk 3 dagen voor je geplande aankomstdag (waarbij wij nog wel een uitzondering kunnen maken als we weten dat er binnen die 3 dagen nieuwe maatregelen worden aangekondigd). Bij annulering heb je recht op restitutie van je betaalde reissom. Je krijgt deze reissom uiterlijk binnen 4 weken op je rekening teruggestort! We gaan dus niet met vouchers/tegoedbonnen werken.


Scenario 4. Code rood
Indien kort voor vertrek blijkt dat de skitrip geen doorgang kan vinden vanwege een shutdown van het skigebied en/of een negatief reisadvies (code rood) vanuit het RIVM & Buitenlandse zaken voor de betreffende regio, dan zal de reis door Summit Travel worden geannuleerd. Dit doen we zodra wij zeker weten dat dit geldt voor jouw reisperiode, doch uiterlijk 3 dagen voor je geplande aankomstdag (waarbij wij nog wel een uitzondering kunnen maken als wij weten dat er binnen die 3 dagen nieuwe maatregelen worden aangekondigd). Je krijgt deze reissom uiterlijk binnen 4 weken op je rekening teruggestort! We gaan dus niet met vouchers/tegoedbonnen werken. 


Verder geldt:

 • Wordt je bestemming code oranje of rood indien je al op je bestemming bent? Indien je dan besluit eerder naar huis te gaan, krijg je voor je niet genoten vakantiedagen restitutie van je reissom.
 • Als er vanuit het land van bestemming een inreisverbod geldt voor Nederlanders (of een quarantaine verplichting), dan kan de reis zonder kosten geannuleerd worden (en krijg je je geld terug). Dit geldt NIET als er enkel een test-verplichting is.
 • Als een land een quarantaine- en/of test-verplichting hanteert voor Nederlanders, dan geldt die verplichting NIET voor jou als je er enkel doorheen moet rijden om op je bestemming te komen (bijv. als dit voor Duitsland geldt als je naar Oostenrijk gaat rijden) 
 • Ook voor onze reizigers woonachtig in België gelden bovenstaande regels.


Verzekeringen

Wij raden ook in 'Corona-tijd' aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Er kunnen zich ook niet-Corona gerelateerde zaken voordoen, waarbij het fijn is als je verzekerd bent. 

Annuleringsverzekering: de Europeesche Verzekeringen biedt alleen dekking als je zelf de reis moet annuleren en als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis. Controleer daarom vooraf goed de polisvoorwaarden om zeker te weten wat wel en wat niet wordt vergoed. Ook raden wij je aan om te controleren wat jouw ziektekostenverzekering dekt. Indien er Corona bij jou geconstateerd is vlak voor aanvang van de reis, valt dit zowel onder de standaard annuleringsverzekering als de Allrisk-annuleringsverzekering en heb je recht op een vergoeding, ongeacht de kleurcode (qua reisadvies) op het moment van boeken.

Reisverzekering: je hebt dekking op Corona gerelateerde zaken vanuit je reisverzekering, als je wilt afreizen naar een land waarvoor code groen of geel is afgegeven op het moment van vertrek. Verandert het reisadvies voorafgaand aan de reis nog naar oranje of rood, heb je geen dekking op je reisverzekering (voor Corona-gerelateerde zaken). Verandert het reisadvies tijdens de reis naar code oranje of rood? Dan blijft de dekking ook voor Corona-gerelateerde medische kosten van kracht tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis terug kunt keren. Extra reis- en verblijfskosten zijn alleen verzekerd als jij of jouw medeverzekerde ernstig ziek wordt tijdens de reis en er akkoord is gegeven door de alarmcentrale.

Voor meer info op de website van de Europeesche: klik hier.
of voor een uitgebreide FAQ van de Europeesche: klik hier.

 

Dutchweek Events

Summit Travel is een wederverkoper van de entreetickets van de Dutchweek events. Summit Travel aanvaardt geen aansprakelijkheid als gevolg van eventuele afgelasting van deze events, vanwege Corona of andere redenen. De geboekte reis kan niet om die reden zonder kosten geannuleerd worden (uiteraard wel als er sprake is van een negatief reisadvies en/of een shutdown van een skigebied). Bij afgelasting van een Dutchweek event krijgt de klant uiteraard de kosten van de entreetickets teruggestort.

Bel ons op 010 279 96 32

Summit Travel B.V.

Oostplein 420
3061 CH Rotterdam

Nieuwsbrief

© 2003-2020 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
 • Privacy Policy
 • Disclaimer