ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
1523 reviews geven ons een
4,7 van 5
BIJ SUMMIT TRAVEL KRIJG JE
RUIM AANBOD MINI SKI'S
ZEER PERSOONLIJKE SERVICE
MEER DAN 15 JAAR ERVARING!
BETROUWBAARHEID EN ZEKERHEID
RUIM AANBOD MINI SKI'S

Summit Travel en Corona

Hoe gaan we om met Corona onzekerheid?

Het zijn rare tijden, waarbij het Coronavirus heeft gezorgd voor veel onzekerheid in de reisbranche, niet in de minste plaats bij jou als consument. Hieronder tref je informatie over enkele onderwerpen die gerelateerd zijn aan deze Corona-onzekerheid.


VERTROUWEN
Ondanks de genoemde Corona-onzekerheid hebben wij er alle vertrouwen in dat er volgende winter weer volop mogelijkheden zijn om heerlijk op wintersport te gaan. We merken ook dat er echt wel veel interesse is om volgend jaar “gewoon”  weer op wintersport te gaan, maar we merken ook uit het contact met onze klanten dat men toch wel terughoudender is dan normaal. Dit snappen wij en om die reden willen wij onze klanten graag tegemoet komen door onze annuleringsvoorwaarden aantrekkelijker te maken, daar waar mogelijk. 

 

ANNULERINGSVOORWAARDEN PARTICULIEREN REIZEN
Standaard hanteren wij de voorwaarden zoals genoemd op onze ANVR-paginaVanwege de huidige Corona-onzekerheid hebben we nu bij veel arrangementen de annuleringsvoorwaarden voor de klant gunstiger gemaakt dan deze standaard voorwaarden. Zo zijn er behoorlijk veel arrangementen gratis te annuleren tot zelfs 6 weken voor vertrek (!), waarbij je dus de (aan)betaling geheel teruggestort krijgt. Dit wordt dan expliciet gemeld op de website bij het betreffende arrangement. Je kunt er zelfs in de Zoek & Boek op filteren (in het “Wensen qua Prijs” blok). Let wel: deze versoepeling geldt niet als je ook een vlucht bij Summit Travel hebt geboekt.

 

ANNULERINGSVOORWAARDEN GROEPSREIZEN
Voor de boekingen voor onze groepen van bedrijven of verenigingen, als maatwerk afgehandeld door onze groepsafdeling, heeft Summit Travel per 1 mei 2020 ook één en ander aantrekkelijker gemaakt vanwege de Corona-onzekerheid. Zo zijn bijna alle arrangementen tot 3 maanden voor vertrek kosteloos te annuleren, waarbij je dus de (aan)betaling geheel teruggestort krijgt! Neem a.u.b. contact op met onze groepsafdeling voor meer informatie en/of voor een offerte-op-maat.

 

JOUW ZEKERHEID
We gaan er geheel niet van uit, maar in geval wij onverhoopt en onverwacht in een situatie komen van financieel onvermogen, geldt dat de reeds aan ons betaalde bedragen vallen onder de SGR/SGRZ-Garantie. Dat betekent dat je altijd op reis gaat óf gegarandeerd het geld terugkrijgt. Meer informatie kun je vinden op www.sgr.nl en op www.sgrz.nl. Onze lidmaatschapsnummers zijn 2951 (SGR) en 17161 (SGRZ). Geen zorgen dus! 

 

ANNULERINGSVERZEKERING
Het annuleren van een reis vanwege het Coronavirus valt helaas niet onder de dekking van De Europeesche Verzekeringen. Dit komt omdat de situatie momenteel van dien aard is dat de schade niet meer onvoorzien is. Dit betekent dat alle kosten voor eigen rekening zijn. 
Wij raden altijd aan om een reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat De Europeesche Verzekeringen alleen dekking biedt als je zelf de reis moet annuleren en als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis. Controleer daarom vooraf goed de polisvoorwaarden om zeker te weten wat wel en wat niet wordt vergoed. Ook raden wij je aan om te controleren wat de ziektekostenverzekering dekt. Het is goed om te weten dat het Calamiteitenfonds in geval van een pandemie zoals het coronavirus geen dekking verleent.

 

REISADVIEZEN WINTER 2020-2021
Uiteraard hopen we dat het niet/nooit meer gaat gebeuren, maar we moeten er wel op voorbereid zijn: wat gebeurt er straks als er een negatief reisadvies geldt voor de regio waar je wilt gaan wintersporten? Een veel gestelde vraag. We willen je zo duidelijk mogelijk informeren over de voorwaarden die dan betrekking hebben op jouw reis. Hieronder geven we, met inachtneming van de adviezen van het RIVM en Buitenlandse Zaken, per reisadviescode aan welke voorwaarden van toepassing zijn.

 

Scenario 1. Code groen 
Er zijn geen veiligheidsrisico’s. De skireis gaat plaatsvinden zoals die geboekt is, zonder beperkingen. Bestaat er voor jou toch een reden tot annuleren dan zijn vanzelfsprekend onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

Scenario 2. Code geel
Er zijn in dit geval lichte veiligheidsrisico’s. Het kan zijn dat er beperkingen zijn opgelegd aan bijvoorbeeld après-ski tenten en andere horeca. In dat geval zijn er geen gevolgen voor het uitvoeren van de reis, maar kan dit ter plaatse wel betekenen dat er minder mogelijkheden bestaan om met grote groepen bij elkaar te feesten. Wil je in dit geval annuleren, dan is dat een eigen keuze en zijn onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

Scenario 3. Code oranje 
Bij een regio die met code oranje wordt aangeduid kan de reis in theorie plaatsvinden. In dit geval dien je zelf te beslissen of deze reis doorgang kan vinden of geannuleerd moet worden. Hier kun je het reisadvies van Buitenlandse Zaken, mede ingegeven door het RIVM, laten meewegen bij de beoordeling of je de reis wilt laten doorgaan. Ook nu zijn onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

Scenario 4. Code rood
Indien kort voor vertrek blijkt dat de skitrip geen doorgang kan vinden vanwege een shutdown van het skigebied en/of een negatief reisadvies (code rood) vanuit het RIVM & Buitenlandse zaken voor de betreffende regio, dan zal de reis door Summit Travel worden geannuleerd. Hoe een dergelijke annulering dan met jou als klant afgehandeld gaat worden is nu nog niet 100% duidelijk. Dus of er voor onze particulieren klanten weer een Corona-voucher (met SGR-dekking) komt voor de betaalde reissom of dat er sprake is van terugbetaling van je reissom, is nu nog niet bekend. Zodra daar meer duidelijkheid over is, updaten we deze informatie hier. Hoe we bij onze groepsreizen hiermee omgaan, wordt vermeld in de maatwerk-offertes.

Bel ons op 010 279 96 32

Summit Travel B.V.

Oostplein 420
3061 CH Rotterdam

Nieuwsbrief

© 2003-2020 Summit Travel
ANVRSGRSGRZWaarborgfonds
  • Privacy Policy
  • Disclaimer